ČELSI PREGAZIO JUVENTUS, BARSELONA PRED ELIMINACIJOM: Srpski sudija Jovanović našao se na udaru igrača Juventusa VIDEO
Foto: Profimedia

Liga šampiona, 5. kolo

ČELSI PREGAZIO JUVENTUS, BARSELONA PRED ELIMINACIJOM: Srpski sudija Jovanović našao se na udaru igrača Juventusa VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Čelsija deklasirali su Juventus u derbiju večeri 5. kola Lige šampiona.

Šok večeri je remi Barselone i Benfike u Barseloni, pa se slavnom španskom timu smeši eliminacija iz Lige šampiona.

Čelsi je na utakmici koju je sudio Srđan Jovanović slavio sa 4:0 i time preuzeo vrh tabele grupe H sa 12 bodova. Golove su postigli Čaloba u 25. minutu, Džejms u 56. minutu, Hadson-Odoi u 58. minutu i Verner u 90+5. minutu. Posle vodećeg gola za Čelsi gosti su okružili sudiju Jovanovića smatrajući da je Ridiger igrao rukom pre gola. Ipak, VAR je potvrdio da je odluka Jovanovića bila ispravna.

Juventus takođe ima 12 bodova, ali i slabiju gol razliku. Malme i Zenit su odigrali 1:1, pa Rusi imaju četiri boda, a Šveđani bod. Strelci su bili Rieks u 28. za Malme na asistenciju Veljka Birmančevića, odnosno Rakitski u 90+2. minutu iz penala za Zenit. U poslednjem kolu igraju Juventus - Malme i Zenit - Čelsi.

Prava ludnica je u grupi G. Posle ovog kola tri boda dele četiri ekipe. Lil je pobedio Salcburg sa 1:0, golom Davida u 31. minutu, a Sevilja Volfsburg sa 2:0. Golove su postigli Džordan u 12. minutu i Rafa Mir u 90+7. minutu. Lil je prvi sa osam bodova, Salcburg ima sedam, Sevilja šest, a Volfsburg pet. U poslednjem kolu igraju Salcburg - Sevilja i Volfsburg - Lil.

Pobedom u gostima kod Viljareala Mančester junajted je sa 10 bodova preuzeo vrh tabele u grupi F. Golove su postigli Ronaldo u 78. i Sančo u 90. minutu. Viljareal ima sedam bodova. Atalanta je na šest bodova posle remija sa Jang Bojsom, koji sada ima četiri boda. U pravoj goleadi u Bernu rezultat je glasio 3:3. Golove za domaći tim postigli su Sibaču u 39. minutu, Sijero u 80. i Hefti u 84. minutu. Golove za tim iz Bergama postigli su Zapata u 10. minutu, Palomino u 51. minutu i Mjuriel u 88. minutu. U poslednjem kolu igraju Mančester junajted - Jang Bojs, odnosno Atalanta - Viljareal.

U grupi E velika drama za drugo mesto. Bajern je sa 15 bodova već obezbedio prvo mesto, Barselona je posle remija bez golova sa Benfikom druga sa sedam, a Benfika treća sa pet bodova. Na začelju je Dinamo Kijev sa jednim bodom. Bajern je u zaleđenom Kijevu slavio sa 2:1 golovima Levandovskog u 14. i Komana u 42. minutu. Gol za domaćina postigao je Garmaš u 70. minutu. Barselona u poslednjem kolu gostuje Bajernu, a Benfika dočekuje Dinamo.

Kurir sport

TOK MEČEVA

2. POLUVREME

90+5. minut - Debakl Juventusa! Verner je postigao četvrti gol za Čelsi!

90+2. minut - Šok za Malme! Rakitski je iz penala u drugom minutu nadoknade vremena doneo izjednačenje Zenitu!

88. minut - Goleada u Bernu! Atalanta stiže do 3:3 golom Mjuriela.

84. minut - Kakav preokret u Bernu! Jang Bojs vodi sa 3:2 protiv Atalante golom Heftija.

83. minut - Sporna situacija u Barseloni, domaćini su postigli gol, ali je pogodak Arauha poništen zbog ofsajda. Milimetri su odlučivali.

80. minut - Drugo izjednačenje u Bernu. Jang Bojs je stigao do 2:2 protiv Atalante golom Sijera.

61. minut - VAR je poništio gol Dzjubi. Zenit i dalje gubi u Malmeu sa 1:0.

58. minut - Blic krig Čelsija! U dva minuta dva gola za "Plavce". Filigrantska akcija Engleza u kaznenom prostoru Juventusa, a egzekutor je Hadson-Odoi.

56. minut - Čelsi je duplirao vođstvo nad Juventusom! Ris Džejms je iskosa sa desne strane topovskim udarcem pocepao mrežu rivala.

52. minut - Zenit je promašio penal. Tačnije, Dzjuba nije bio precizan.

51. minut - Goleada u Bernu. Atalanta ponovo vodi, strelac je Palomino.

1. POLUVREME

39. minut - Bern je prvi grad koji je večeras video dva gola. Džordan Sibačej je doneo izjednačenje domaćem Jang Bojsu protiv Atalante.

34. minut - Poništen je evrogol Benfike. Everton je posle kornera pogodio rašlje sa 20-tak metara, ali je lopta prethodno napustila granicu igrališta.

31. minut - Gol i u Lilu. Francuski tim golom Davida vodi protiv Salcburga. Golova još uvek nema samo u Barseloni.

28. minut - Malme je poveo protiv Zenita. Rieks je strelac. To je prvenac Malmea u Ligi šampiona ove sezone.Asistirao mu je srpski internacionalac Veljko Birmančević.

25. minut - Gol u derbiju, Čelsi vodi golom Čalobe! Igrači Juventusa su okružili Jovanovića, tražeći da poništi gol zbog igranja rukom.

13. minut - Gol u Sevilji. Domaćin je poveo golom Džordana u 13. minutu protiv Volfsburga.

10. minut - Prvi gol u večernjem programu viđen je u Bernu. Atalanta je povela protiv Jang Bojsa golom Zapate.

Interesantan podatak iz Španije. Jusuf Demir je drugi najmlađi stranac Barselone u Ligi šampiona, posle Lionela Mesija.

Preostale utakmice 5. kola Lige šampiona u grupama E, F, G i H igraju se večeras.

Grupa E

Dinamo Kijev - Bajern 1:2

Barselona - Benfika

Grupa F

Viljareal - Mančester junajted 0:2

Jang Bojs - Atalanta

Grupa G

Lil - Salcburg

Sevilja - Volfsburg

Grupa H

Malme - Zenit

Čelsi - Juventus

Najbolji srpski arbitar Srđan Jovanović deliće pravdu na utakmici 5. kola Lige šampiona između Čelsija i Juventusa. Njemu će na "Stamford bridžu" pomagati Uroš Stojković i Milan Mihajlović, a četvrti sudija biće Novak Simović. Juventus ima maksimalnih 12 bodova, a Čelsi devet, te bi uz jedan bod obezbedio plasman u osminu finala.

U grupi H Zenit ima tri boda, a Malme je bez bodova.

U grupi G vlada velika neizvesnost, pošto su sve četiri ekipe unutar četiri boda. Salcburg vodi sa sedam bodova, po pet imaju Lil i Volfsburg, a sa tri boda na začelju je Sevilja.

U grupi F Atalanta i Jang Bojs jure za Viljarealom i Junajtedom. Italijani su skupili pet bodova, a Švajcarci tri.

Bajern je odradio svoje u kvalifikacijama, a Barselona i Benfika igraju za drugo mesto. Barselona ima šest bodova, Benfika četiri uoči ove utakmice.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track