OSTALO JE JOŠ 5 ULAZNICA ZA NOKAUT FAZU! Analiza poslednjeg kola Lige šampiona: Ko je prošao, šta kome treba, gde će da GORI!
Foto: Shutterstock/Nanashiz

Spektakl

OSTALO JE JOŠ 5 ULAZNICA ZA NOKAUT FAZU! Analiza poslednjeg kola Lige šampiona: Ko je prošao, šta kome treba, gde će da GORI!

Fudbal -

DETALJNA ANALIZA POSLEDNJEG KOLA LŠ: Ko je prošao, šta kome treba, gde će DA GORI... Ostalo je još čak 5 KARATA za narednu fazu!

U poslednjem kolu grupne faze fudbalske Lige šampiona, koje je na programu u utorak i sredu, timovi će se boriti za pet poslednjih mesta u osmini finala, a odlučiće se i tri pobednika grupa.

Plasman u nokaut fazu Lige šampiona su, pre poslednjeg kola, obezbedili Ajaks, Bajern iz Minhena, Čelsi, Inter, Juventus, Liverpul, Mančester siti, Mančester junajted, Pari Sen Žermen, Real Madrid i Sporting.

Svoje mesto u osmini finala bi ove nedelje mogli da obezbede i Milan, Atalanta, Atletiko Madrid, Barselona, Benfika, Lil, Porto, Salcburg, Sevilja, Viljareal i Volfsburg.

Barselonina prva sezona u Ligi šampiona bez Lionela Mesija mogla bi da se završi u grupnoj fazi ako Katalonci ne nađu način da pobede Bajern u Minhenu u sredu. To bi bilo prvi put od sezone 2003/04. da Barselona nije prošla u nokaut fazu.

Barselona je druga na tabeli Grupe E, iza Bajerna, sa dva više od trećeplasirane Benfike. Remi ili poraz Barselone u Nemačkoj omogućili bi Benfiki da prođe dalje pobedom na svom terenu protiv već eliminisanog Dinama iz Kijeva.

Barselona
foto: Profimedia

Atletiko Madrid je još jedan španski klub kome preti opasnost od ispadanja pošto je poslednji u Grupi B. Atletiko sutra mora da pobedi drugoplasirani Porto i da se nada da će Milan remizirati ili izgubiti kod kuće od pobednika grupe, ekipe Liverpula.

Pre poslednje kolo, Porto ima pet bodova, a Milan i Atletiko po četiri. Fudbaleri Viljareala mogu da prođu dalje iz Grupe F ako izbegnu poraz od Atalante, koja će dalje ako pobedi na toj utakmici. Viljareal ima sedam, a Atalanta šest bodova.

Najneizvesnije je u Grupi G gde i dalje sva četiri tima mogu do nokaut faze Lige šampiona. Lil je trenutno prvi sa osam bodova, Salburg ima sedam, Sevilja šest, a Volfsburg pet bodova. U poslednjem kolu snage će odmeriti Volfsburg i Lil, odnosno Salcburg i Sevilja.

Aktuelni šampioni Evrope, fudbaleri Čelsija i ekipa Real Madrida su obezbedili osminu finala, ali će se boriti za prvo mesto u svojim grupama.

Čelsi je izjednačen po broju bodova sa Juventusom u Grupi H (12), ali je bolji u međusobnom skoru pa će mu pobeda protiv Zenita u Sankt Peterburgu garantovati prvo mesto u grupi. Juventus će grupnu fazu takmičenja završiti utakmicom protiv Malmea na svom terenu.

Real Madrid je sutra domaćin Interu, u meču dva tima koja su već obezbedila mestu u osmini finala, ali koja će se boriti za prvo mesto u Grupi D. Real ima dva boda više od Intera, tako da će timu Karla Ančelotija biti dovaljan i bod za osvajanje prve pozicije.

Luka Jović
foto: Profimedia

Za prvo mesto će se u sredu boriti i svi timovi iz Grupe G - Lil, Salcburg, Sevilja i Volfsburg.

Klub Briž, Lajpcig i Jang Bojs nemaju šanse da se plasiraju u osminu finala Lige šampiona, ali i dalje mogu da se pridruže Borusiji Dortmund, Šerifu i Zenitu u Ligi Evropa.

Klub Briž i Lajpcig imaju po četiri boda i bore se za treće mesto u Grupi A, iza pobednika grupe Mančester sitija i drugoplasiranog Pari Sen Žermena. Lajpcig će u poslednjem kolu ugostiti Siti, dok će Klub Briž gostovati PSŽ-u.

Kilijan Mbape, Lionel Mesi, PSŽ
foto: Profimedia

Šanse za plasman u nokaut fazu Lige Evropa ima i Jang Bojs, ali da bi završio kao treći u Grupi F potrebna mu je pobeda nad Mančester junajtedom, kao i trijumf Viljareala protiv Atalante.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track