PREVARA ZA UDŽBENIKE Kapiten Čelsija može da DELI LEKCIJE i najboljim glumcima! Pogledajte kako je nasamario protivnike VIDEO
Foto: EPA

odradio ih na foru

PREVARA ZA UDŽBENIKE Kapiten Čelsija može da DELI LEKCIJE i najboljim glumcima! Pogledajte kako je nasamario protivnike VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Čelsija su osvojili trofej klupskog prvaka sveta pošto su u subotu 12. februara pobedili Palmeiras u finalu rezultatom 2:1.

Pobededonosni gol postigao je Kaj Haverc u 117. minutu sa bele tačke, a nekoliko dana nakon utakmice pojavio se snimak koji prikazuje genijalnu reakciju Cezara Aspilikuete, kapitena Čelsija.

Aspilikueta je odlučio da rastereti izvođača od pritiska protivničkih igrača. Nakon što je sudija pokazao na belu tačku, on je uzeo loptu i potom se ponašao kao da se priprema da izvede udarac sa bele tačke.

Haverc izvodi penal za pobedu
Haverc izvodi penal za pobedufoto: EPA

Fudbaleri Palmeirasa su jedan po jedan dolazili do njega, dobacivali mu i pokušavali da ga dekocentrišu.

A onda, kada je sačekao da sudija izbaci sve igrače iz šesnaesterca, Aspilikueta je predao loptu Havercu koji je čekao da se smiri situacija pred golom brazilske ekipe, a Špancu je prišao tek kada je postalo "bezbedno".

Očigledno je da su se plavci pripremali za ovakvu situaciju i da su očekivali pritiske u slučaju dosuđenog jedanaesterca.

Plan Čelsijevih fudbalera je bio uspešan, Haverc je ostao miran i bez problema je savladao golmana Palmeirasa, a Čelsi je prvi put u istoriji postao klupski šampion sveta. Prethodno su, 2012. godine, izgubili od Korintijansa u finalu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track