KARIJERU JE POČEO U RUSIJI, A SADA JE UDARIO NA NJU: Nikada nećemo dati ono što je naše, slava Ukrajini, poručio je ZINČENKO
Foto: EPA, Profimedia

uzburkao strasti

KARIJERU JE POČEO U RUSIJI, A SADA JE UDARIO NA NJU: Nikada nećemo dati ono što je naše, slava Ukrajini, poručio je ZINČENKO

Fudbal -

Mladi fudbaler komentarisao dešavanja u zemlji

Fudbaler reprezentacije Ukrajine Aleksandar Zinčenko oglasio se povodom sukoba njegove zemlje sa Rusijom. Član Mančester sitija imao je oštre zamerke na račun Rusa.

- Ceo civilizovani svet je zabrinut zbog situacije u mojoj zemlji. Ne mogu da ostanem po strani i ne pokušam da prenesem svoje mišljenje. Na fotografiji je moja zemlja. Zemlja u kojoj sam rođen i odrastao. Država čije boje branim u međunarodnoj sportskoj areni. Država koju pokušavamo da veličamo i razvijamo. Država čije granice moraju ostati neprikosnovene. Moja zemlja pripada Ukrajincima i niko nikada neće moći da je prisvoji. Nećemo odustati! Slava Ukrajini - napisao je Zinčenko.

Aleksandar Zinčenko
foto: Profimedia

Njegovo oglašavanje nije ostalo bez medijske pažnje, neki su ga podržali, a mnogi su ga i osudili. Najviše zbog toga što je profesionalnu karijeru počeo u Šahtjoru iz Donjecka koji se nalazi na teritoriji Donjecke republike, a jednu sezonu proveo je i u ruskom klubu Ufa. U te dve srdine praktično se formirao kao fudbaler. Zamerke na njegov račun izneli su i ljudi iz Žitomirske oblasti gde je rođen, a koja se graniči sa Belorusijom.

Aleksandar Zinčenko ima 25 godina, a posle igranja u Rusiji prešao je u Mančester siti, čiji dres i danas nosi. U to vreme tražila ga je i Borusija iz Dortmunda.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track