PIROVA POBEDA DINAMA, ISPAO SERGEJEV LACIO: Sevilja, Atalanta, Porto i Lajpcig u osmini finala Lige Evropa
Foto: Profimedia

LIGA EVROPE

PIROVA POBEDA DINAMA, ISPAO SERGEJEV LACIO: Sevilja, Atalanta, Porto i Lajpcig u osmini finala Lige Evropa

Fudbal -

Fudbaleri Atalante, Sevilje, Lajpciga i Porta obezbedili su večeras plasman u osminu finala Lige Evrope.Posle pobede od 2:1 u prvom meču, Atalanta je slavila i u gostima sa 3:0.

Vođstvo Atalanti doneo je Joakim Mele u 40. minutu, a pobedu je u nastavku potvrdio Ruslan Malinovski golovima u 67. i 69. minutu.

Zagrebački Dinamo je pobedio na svom terenu Sevilju sa 1:0 golom Mislava Oršića sa penala u 65. minutu, ali to nije bilo dovoljno hrvatskom timu pošto je u prvoj utakmici izgubio sa 3:1.

Fudbaleri Lajpciga su posle 2:2 u prvom meču, večeras u gostima slavili protiv Real Sosijedada sa 3:1 i tako obezbedili plasman u narednu rundu takmičenja.

Nakon što golman Real Sosijedada odbranio penal Andreu Silvi u 39. minutu na pravom mestu se našao Vili Orban koji je došao do odbijene lopte i poslao je u mrežu.

Silva se u 59. minutu iskupio za promašeni jedanaesterac, potom je Martin Zubimendi u 67. minutu smanjio na 2:1, a konačnih 3:1 postavio je Emil Forsberg sa bele tačke u 88. minutu.

Sergej Milinković-Savić
foto: Profimedia

Lacio i Porto su u Rimu odigrali nerešeno 2:2, pa je portugalsku tim ukupnim rezultatom 4:3 prošao dalje.

Lacio je poveo u 19. minutu golom Ćira Imobilea, na asistenciju Sergeja Milinković-Savića, a Porto je izjednačio u 31. minutu pogotkom Mehdija Taremija.

U 68. minutu je Mateus Uribe doneo vodjstvo Portu, da bi Danilo Kataldi u 95. minutu pogodio za konačnih 2:2.

Žreb za osminu finala Lige Evropa zakazan je za sutra u podne u Nionu.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track