ZVEZDA SAZNALA PROTIVNIKA U OSMINI FINALA! Dobar žreb za crveno-bele u Ligi Evrope! Prvak Srbije putuje na ostrvo!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

poznat rival

ZVEZDA SAZNALA PROTIVNIKA U OSMINI FINALA! Dobar žreb za crveno-bele u Ligi Evrope! Prvak Srbije putuje na ostrvo!

Fudbal -

Crvena zvezda je saznala protivnika u 1/8 finala Lige Evrope! Prvak Srbije putovaće u Škotsku gde će igrati protiv tamošnjeg prvaka, Rendžersa!

Crvena zvezda će kao pobednik grupe biti gost u prvom susretu 10. marta u Glazgovu na stadionu Ajbroks, a sedam dana kasnije će pokušati da izbori četvrtfinale u Beogradu.

Prvi utisak trenera Crvene zvezde, Dejana Stankovića:

Sudeći na imena koja su mogla da budu izvučena uz šampiona Srbije, može da se kaže da su crveno-beli dobro prošli!

Pored škotske ekipe, potencijalni protivnici su bili Barselona, Betis, Sevilja, Porto, Braga, Atalanta i Lajpcig.

Rendžers je sezonu počeo u kvalifikacijama, a u grupi je završio na drugom mestu iza Liona, a ispred Sparte iz Praga i Brondbija. U dvomeču šesnaestine finala bio je bolji od Borusije Dortmund.

Prva utakmica je u Nemačkoj završena rezultatom 4:2 za Škote, dok je u revanšu bilo 2:2.

Parovi osmine finala Lige Evrope:

1. Rendžers - Crvena zvezda

2. Braga - Monako

3. Porto - Lion

4. Atalanta - Bajer Leverkuzen

5. Sevilja - Vest Hem

6. Barselona - Galatasaraj

7. Lajpcig - Spartak Moskva

8. Betis - Ajntraht

Uoči žreba:

Srpski prvak nalazi se u povlašćenom šeširu jer je kao lider grupe završio prethodnu fazu takmičenja. To je bilo dobro jer je preskočena 1/16 finala, ali zato sada nije... Razlog - pakleni potencijalni rivali.

Šešir broj dva je mesto gde se nalaze sve sami giganti: Barselona, Sevilja, Betis, Atalanta, Lajpcig, Porto, Glazgov Rendžers i Braga. Jedan od tih osam kliubova biće rival Crvene zvezde.

Analiza žreba je kratka i jasna. Putovanje u Španiju bi značilo najtežeg mogućeg rivala. Barsa, Sevilja i Betis su apsolutno za izbegavanje. Ne bi bilo loše zaobići i Italiju, pošto je Atalanta pokazala moć u dvomeču sa Olimpijakosom.

Protiv Lajpciga i Portoa utisak je da "može da se igra". Nemci jesu furiozni, pa tako znaju da napune Hertu i daju joj šest golova... Međutim, genaralno imaju dosta padova tokom čitave sezone. Porto je izbacio Lacio, ali su Rimljani bili daleko bolji tim u dvomeču. Sreća je pogledala portugalskog predstavnika.

Dva tim koja su bez dileme najpoželjnija - Braga i Rendžers! Zvezda je već bila bolja od Brage u grupnoj fazi, pa zašto ne bi ponovo? Sa druge strane, Škoti su realno po kvalitetu najslabiji tim u drugom šeširu. Naravno, nikako ne treba zaboraviti da su dali Dortmundu šest golova u dvomeču 1/16 finala.

Treba naglasiti da je u reakcijama i komentarima navijača Zvezde najpoželjniji rival na žrebu Barselona. Žreb u Nionu za Ligu Evrope počinje u 12 časova, dok izvlačenje parove za Ligu Konferencija kreće u 13 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track