NEMAC ODBIO ZAHTEV IZ SVOJE ZEMLJE DA NAPUSTI RUSIJU: Pritisak je ogroman, ali je on po svaku cenu odlučio da OSTANE U MOSKVI
Foto: EPA

nije podlegao histeriji

NEMAC ODBIO ZAHTEV IZ SVOJE ZEMLJE DA NAPUSTI RUSIJU: Pritisak je ogroman, ali je on po svaku cenu odlučio da OSTANE U MOSKVI

Fudbal -

Hravar potez fudbalskog stručnjaka Sandra Švarca, trenera Dinama

Politika se definitivno umešala u sport. Svedoci smo toga od početka vojne intervencije Rusije u Ukrajini. Neobičan priča dolazi iz Moskve, a vezana je za trenera Dinama Sandra Švarca.

Sandro Švarc
foto: EPA

Ovaj Nemac dobio je nekoliko upozorenja i zahteva od FS Nemačke, ali i diplomata iz svoje zemlje da pusti Rusiju. Međutim, sve je odbio. Ne želi da podleže histeriji, oseća se sigurnim u Moskvi gde živi sa suprugom i porodicom. Nedavno je i produžio ugovor sa Dinamom do juna 2024. godine, a u koji je stigao na predlog sportskog direktora tog kluba Srbina Željka Buvača.

Sandro Švarc ne želi da bude taoc političara, interesuje ga jedino sport. Ima lepo priliku da sa Dinamom postane prvak Rusije i tom klubu posle dugog niza godina donese titulu. Ušao je i u četvrtfinale nacionanog Kupa.

- Nisam tip osobe koja kupuje kartu, ukrca se na avion i poleti. To nisam ja. Osećam se odgovornim - prenosi Bild Švarcove reči.

Sandro Švarc
foto: EPA

Njegov pomoćnik Ukrajinac Andrej Voronjin nedavno je napustio klub, a onda u Nemačkoj pričao mnogo loše stvari o Rusiji i njenom predsedniku Vladimiru Putinu.

Histeriji koja dolazi iz Zapadne Evrope prema Rusiji podlegla su dvojica nemačkih trenera, Švarcovih zemljaka koji su radili u Rusiji. Markus Gisdol napustio je Lokomotivu iz Moskve, a Danijel Farke sa svojim saradnicima Krasnodar, iako praktično nije ni debitovao za taj klub, pošto ga je preuzeo u januaru. Poljak Gžegož Krihovjak takođe želi da napusti Krasnodar, usled pritiska iz svoje zemlje i trenutno pregovara sa klubom oko raskida ugovora.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track