UMREĆEMO, ALI SE PREDATI NEĆEMO! FUDBALER SITIJA SE RASPLAKAO PRED KAMARAMA: Zamislite da vam rodno mesto sravne sa zemljom
Foto: Printscreen

šok intervju

UMREĆEMO, ALI SE PREDATI NEĆEMO! FUDBALER SITIJA SE RASPLAKAO PRED KAMARAMA: Zamislite da vam rodno mesto sravne sa zemljom

Fudbal -

Fudbaler Mančester Sitija Aleksandar Zinčenko privukao je veliku pažnju svetske javnosti svojim izjavama o ratu u Ukrajini.

Od samog početka napada Rusije na njegovu zemlju, Ukrajinac je aktivan u medijima i na društvenim mrežama, žestoko napada Putina i brani svoj narod.

U velikom intervjuu za "BBC", koji je vodio legendarni fudbaler Gari Lineker, Zinčenko je govorio aktuelnoj situaciji u Ukrajini.

Zinčenko se najpre prisetio kako je reagovao kada je saznao da je Rusija napala njegovu zemlju.

"Žena me je probudila u ponoć plačući. Šokirao sam se kada mi je pokazala slike i snimke iz Ukrajine. Teško je opisati osećaj koji me je u tom momentu obuzeo. Slično je kao kada vam neko jako blizak umre. Zapravo, ovo je puno gore. Od tog dana ja samo plačem. Prestao sam da brojim dane, samo plačem. Šta god radio, na primer vraćam se sa treninga i plačem, ne mogu da prestanem. Zamislite samo da je mesto u kom ste rođeni i odrasli i kome se svakodnevno u mislima vraćate sada samo ruševina", otkrio je Zinčenko.

Ukrajinac je priznao da je razmišljao o tome da se vrati u zemlju i prijavi u vojsku, ali zbog ćerke je odustao.

"Da nemam ćerkicu već bih bio tamo i borio se. Jednostavno, takav sam. Znam ljude iz moje zemlje i mentalitet svih nas je takav". Ponosan sam što sam Ukrajinac. Znam svoj narod i ljude , oni će radije umreti nego odustati. Oni će izginuti, ali se neće predati", kaže kroz suze fudbaler Sitija.

Zinčeko ističe da ima svoju misiju u ovom ratu.

"Moja misija je da pokažem svetu šta se događa u Ukrajini i da se borim protiv ruske propagande. Oni u naše gradove dovode Ruse iz Rusije i onda snimaju razgovore na ulicama sa njima, oni glume Ukrajince koji govore kako žele da to bude Rusija. Mogu da vam pokažem milion slika i videa šta Rusi zaista rade u Ukrajini. Uništavaju gradove i muče ljude. Oni skapavaju od gladi, sbavaju na zemlji, u bunkerima".

Zinčenko ne krije da su ga kolege iz reprezentacije Rusije razočarale.

"Jako me je iznenadilo što baš niko od njih nije ništa rekao. Sve su to jako poznati igrači sa puno pratilaca na društvenim mrežama i mogli su svojim rečima da pomognu u zaustavljanju rata. Znam da se boje, ali ne znam zašto. Pa neće im ništa uraditi ako iskažu svoj stav. Umesto to da urade oni se prave kao da se ništa ne dešava. Ne znam zašto", kaže Zinčenko.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track