UKRAJINCI LJUTI NA SVOJU LEGENDU JER JE OSTAO U RUSIJI: Spremaju mu pravi PAKAO, hoće da mu uzmu CEO ŽIVOT!
Foto: EPA

čemu sve to

UKRAJINCI LJUTI NA SVOJU LEGENDU JER JE OSTAO U RUSIJI: Spremaju mu pravi PAKAO, hoće da mu uzmu CEO ŽIVOT!

Fudbal -

FS Ukrajine zamera Anatoliju Timoščuku što i dalje živi u Sankt Peterburgu i što javno ne priča o ratu

Legenda ukrajinskog fudbala Anatolij Timoščuk nalazi se pod baražnom vatrom iz Kijeva. Ukrajinci žele da mu oduzmu trenersku licencu, državne nagrade, rekorde i titule...

Anatolij Timoščuk
foto: www.fc-zenit.ru

Anatolij Timoščuk (42) ostao je da živi u Rusiji i radi u Zenitu iz Sankt Peterburga i nakon što je Rusija pokrenula rat protiv Ukrajine. Njegov zemljak Jaroslav Rakicki napustio je Zenit, dok je Andrej Voronjin pobegao iz moskovskog Dinama, a potom u nekoliko intervjua u Nemačkoj pričao ružne stvari o Rusima i Rusiji.

Komitet za etiku i fer plej FS Ukrajine (UAF) predložio je da se bivšem kapitenu ukrajinske reprezentacije, a sada treneru peterburškog Zenita Anatoliju Timoščuku oduzmu sva državna priznanja i počasna zvanja, kao i trenerska PRO licenca, te svi trofeji osvojeni igrajući kod kuće.

Timoščuk je optužen za kršenje etičkog kodeksa i fer-pleja, te osuđen zbog ćutanja o rusko-ukrajinskom sukobu, kao i nastavka rada u ruskom klubu.

Komisija za etiku i fer plej FS Ukrajine obratiće se Kontrolnoj i disciplinskoj komisiji sa sledećim predlozima: da liši Timoščuka trenerske licence PRO nivoa koju izdaje Centar za licenciranje UAF; da naložiti upravi UAF da se obrati državnim organima u vezi sa lišenjem svih državnih nagrada i počasnih titula za Timoščuka; da lišiti Timoščuka svih titula pobednika i osvajača srebrne medalje prvenstva Ukrajine, Kupa Ukrajine, Superkupa Ukrajine; te isključi Timoščuka iz zvaničnog registra igrača reprezentacija.

Anatolij Timoščuk jedan je od najboljih ukrajinskih fudbalera svih vremena i rekorder sa 144 utakmice za reprezentaciju, zbog čega je stekao i status legende. Njega je u ukrajinskim medijima napao i reprezentativac te zemlje Ruslan Malinovski optužujući ga da nije pričao o ratu.

Anatolij Timoščuk rodom je iz grada Luck, u zapadnoj Ukrajini, po triputa je bio prvak Ukrajine i osvajač nacionalnog kupa sa Šahtjorom iz Donjecka. Ima i jedan Superkup sa istim klubom. Trofeje je osvajao i igrajući za nemački Bajern i ruski Zenit. Tri puta je biran za najboljeg fudbalera Ukrajine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track