UŠKETA SU CENILI I POŠTOVALI ZVEZDAŠI! Mrkela o svom drugu: Imali smo sportski RIVALITET, ali smo čuvali PRIJATELJSTVO!
Foto: @Starsport, Kurir

beogradska ekipa

UŠKETA SU CENILI I POŠTOVALI ZVEZDAŠI! Mrkela o svom drugu: Imali smo sportski RIVALITET, ali smo čuvali PRIJATELJSTVO!

Fudbal -

Dvojica bivših fudbalera debitovali su zajedno za OFK Beograd u razmaku od nedelju dana

Tragično i iznenada preminuli bivši fudbaler Partizana Nebojša Vučićević bio je cenjen i poštovan od najvećeg rivala Crvene zvezde, njenih igrača i navijača.

Nebojša Vučićević
foto: www.partizan.rs

Mitar Mrkela, sportski direktor Crvene zvezde, igrao je zajedno fudbal u mlađim kategorijama OFK Beograda sa Nebojšom Vučićevićem. Obojica su odrasli na beogradskom asfaltu, a kasnije su posle Karaburme zaigrali za večite rivale - Mita za Zvezdu, a Uške za Partizan.

- Debitovali smo za OFK Beogradku zajedno. Obojica smo skupa ušli u prvi tim. Uške je bio neverovatan dribler, veliki talenat. Poslednji dribler koji je odrastao na ulici. Šmeker koji je učio fudbal na ulici, igrajući ga sa drugarima na Dorćolu - priča za Kurir Mitar Mrkela i dodaje:

Mitar Mrkela
foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

- Družili smo se, okupljali u njegovoj Jovanovoj ulici, izlazili u čuveni "Arkade", jedan od prvih kafića u Beogradu. Zajedno smo išli na bazen "25. maj", imam negde kod majke i te fotografije, sećam ih se sada. Ja sam debitovao za Ofku na Maksimiru protiv Dinama 1981. godine, a on nedelju dana kasnije protiv Veleža na Karaburmi, kada smo dobili 3:1. Uške je na debiju odigrao neverovatno, nisam siguran da li je dao, ili namestio gol. Sećam se da je imao nekoliko fenomenalnih driblinga kojima je digao publiku na noge.

Vest o smrti velikog prijatelja pogodila je Mitra Mrkelu.

- Šokirala me je vest o Ušketovoj smrti. Nisam mogao da verujem. Bio je fanatik za fudbal, posebno mali fudbal. Voleo je da ga igra, uživao je terajući loptu, čak i po stare dane. I kada smo igrali u Ofki znao je posle treninga, ili utakmica da sa svojom ekipom sa Dorćola u kraju odigra partiju ili dve malog fudbala. To je bila njegova pasija, po tome je bio jedinstven i neponovljiv.

Ušketa je sudbina posle OFK Beograda odvela u Partizan, a Mitu u Crvenu zvezdu.

- Kada smo napravili korak u karijeri i prešli u redove večiti rivala, manje smo se viđali nego ranije. To je bilo normalno, jer je svako otišao na svoju stranu. Imali smo sportski rivalitet, ali smo čuvali naše prijateljstvo. I tako je ostalo - zaključio je Mitar Mrkela.

Nebojša Vučićević
foto: Starsport

Nebojša Vučićević došao je u OFK Beograd iz Paliluca sa 14 godina, dok je Mitar Mrkela od najmlađih dana bio na Karaburmi. Bili su u različitim kategorijama jer je Uške bio stariji tri godine, ali su u prvi tim Ofke ušli zajedno. Mrkela je za prvi tim OFK Beograda debitovao sa 16, a Vučićević sa 18 godina.

Sin Nebojše Vučićevića Vanja (23) bio je član Crvene zvezde od 2016. do 2018. godine, ali je polovinu sezona provodio na pozajmicama u čačanskom Borcu i subotičkom Spartaku.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track