LOCIRAN AVION ROMANA ABRAMOVIČA: Vlasnik Čelsija pobegao u državu koja odbija da uvede sankcije Rusiji
Foto: AP Photo/Martin Meissner

Odleteo iz Moskve

LOCIRAN AVION ROMANA ABRAMOVIČA: Vlasnik Čelsija pobegao u državu koja odbija da uvede sankcije Rusiji

Fudbal -

Vlasnik Čelsija Roman Abramovič pronašao je zemlju u kojoj može bezbrižno da boravi nakon sankcija koje su mu uvedene zbog ruske invazije na Ukrajinu.

Svet je nametnuo sankcije ruskim oligarsima kako bi na taj način pokušao da utiče na ruskog predsednika Vladimira Putina. Jedan do najbogatijih i najmoćnih Rusa, Abramovič, takođe je žrtva politike i njemu su uvedene sankcije, zbog čega je odlučio odmah da proda Čelsi. U međuvremenu našao je malo mira za sebe.

Svetski mediji objavili su da je u nedelju ujutro u izraelski glavni grad Tel Aviv sletelo 14 privatnih aviona u vlasništvu ruskih oligarha. To nije slučajno, jer je Izrael jedna od zemalja koja se nije odlučila pridružiti sankcijama nametnutim oligarsima povezanim s Vladimirom Putinom i ruskom vladom.

Novinar Amikai Stajn objavio je da je među avionima bio i avion Romana Abramoviča.

Vlasnik Čelsija povezan je s ovom zemljom. Ima izraelsko državljanstvo, njegovi koreni su iz te bogate i jake zemlje, i u toj zemlji poseduje tri nekretnine, sve tri u Tel Avivu. Osim toga, jedna od njegovih luksuznih jahti kreće se prema Izraelu. Vlasnik Plavaca poseduje dve luksuzne jahte i obe su morale da napuste britansko područje i područja na kojima vrede sankcije za njega i ostale moćnike iz Rusije.

Čelsiju su zamrznuti svi računi, a Roman Abramovič se preko noći našao u nezavidnoj poziciji bez obzira na ekonomsku moć.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track