PIKSI DOBIO VELIKO PRIZNANJE U BANJALUCI: Republika Srpska se poklonila selektoru Srbije! (VIDEO)
Foto: FSS

svečanost

PIKSI DOBIO VELIKO PRIZNANJE U BANJALUCI: Republika Srpska se poklonila selektoru Srbije! (VIDEO)

Fudbal -

Tradicionalna manifestacija "Dan fudbala" održana u najvećem gradu Republike Srpske

Mnogim poznatim imenima srpskog i jugoslovenskog fudbala uručivana je Zlatna povelja "Miljan Miljanić", ali nikada niko nije dobio takav aplauz Banjalučana kao Dragan Stojković Piksi.

Dragan Stojković, Milorad Dodik
foto: FSS

Na velikoj svečanosti povodom proslave 30 godina Fudbalskog saveza Republike Srpske i u sklopu tradicionalne manifestacije "Dan fudbala", selektoru našeg tima ukazano je ogromno poštovanje jer je dobio priznanje koje nosi ime legendarnog stručnjaka i fudbalskog vizionara Miljana Miljanića.

- Veliko mi je zadovoljstvo što se nalazim u ovako lepom dvoru i u društvu prijatelja koje nisam video mnogo godina. To prijateljstvo je toliko jako da ne može nikada da se zaboravi. Koristim priliku da Fudbalskom savezu Republike Srpske čestitam 30 godina postojanja i uspešnog rada. Sada znate kako treba i u narednih 30 godina će vam biti još lakše. Ova nagrada koju ste mi dodelili nosi ime čoveka koji je meni izuzetno drag. Miljana Čiču Miljanića sam oduvek doživljavao kao drugog oca. Emocija koju danas osećam ne može rečima da se opiše. Republici Srpskoj i svim ljudima koji vole fudbal, želim da se zahvalim na velikoj podršci koju smo svi u reprezentaciji Srbije osetili tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru. Trudićemo se da vas tamo ne razočaramo i da vas novim pobedama učinimo još ponosnijim nego što ste sada – rekao je Stojković i izazvao ovacije prepune svečane sale Banskog dvora u Banjaluci.

Nagradu strategu Orlova uručio je srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine, Milorad Dodik. Tradicionalni, 11. po redu Dan fudbala, u organizaciji FS Republike Srpske i Sportskog žurnala, simbolično je održan u prostoriji gde je pre tačno 30 godina osnovan Fudbalski savez Republike Srpske, a manifestaciju je otvorio predsednik FS/NS Bosne i Hercegovine Vico Zeljković.

Dragan Stojković, Milorad Dodik
foto: FSS

Među laureatima, našao se i zamenik predsednika FSS, Nenad Bjeković, dobitnik nagrade "Ambasador fudbala", koja nosi ime po Mihailu Andrejeviću Andrejki, čoveku koji je zadužio srpski, jugoslovenski i svetski fudbal. U odsustvu Nenada Bjekovića, priznanje je primio generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović.

Dragan Stojković, Milorad Dodik
foto: FSS

Inače, Zlatnu povelju ’Miljan Miljanić’, pre Dragana Stojkovića, dobijali su Safet Sušić, Milorad Mažić, omladinska reprezentacija Srbije koja je na Novom Zelandu osvojila titulu svetskog šampiona, Dragan Džajić, Predrag Mijatović, Ilija Petković, Robert Prosinečki i idejni tvorac akcije "Dan fudbala Republike Srpske" i predsednik žirija Tomo Marić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track