POTRESNA ISPOVEST ZVEZDE VEST HEMA: Poslao sam porodicu u Kijev dan pre početka RATA, a ja sam u Londonu! KAKO SAM GLUP!
Foto: Profimedia

DRAMA

POTRESNA ISPOVEST ZVEZDE VEST HEMA: Poslao sam porodicu u Kijev dan pre početka RATA, a ja sam u Londonu! KAKO SAM GLUP!

Fudbal -

Andrej Jarmolenko (32) fudbaler Vest Hema i reprezentativac Ukrajine trenutno prolazi kroz pravi pakao.

Proslavljeni Ukrajinac ne može sebi da oprosti što je samo dan pre početka ruske agresije na njegovu zemlju ženu i sina poslao u Kijev.

"Dan pre početka ruske invazije poslao sam u Ukrajinu ženu i oba sina zato što je jedan od njih imao zakazan lekarski pregled u Kijevu. Sledećeg dana sve je krenulo, došao sam na trening, nisam mogao ni reč da izgovorim, samo sam plakao. Suze su same išle niz lice. Zamolio sam trenera da me pusti, kada sam došao kući nisam znao šta da uradim", otkrio je Jarmolenko.

Savest ga je ubijala zbog svega što se dogodilo.

"Ne možete ni da zamislite kako sam se osećao tog jutra, pritiskala me je krivica. Samo sam želeo da udaram glavom u zid. Kako sam bio glup! Poslao sam porodicu u Kijev, a ja sam sedeo u Londonu", otkrio je u emisiji "Football 1/2/3 Ukrajinac.

Njegova porodica se trenutno nalazi u Ukrajini.

"Moji su sada u skloništima jer Rusi neprestano bombarduju. Kao i svi ostali, kriju se u podrumima. Iskreno, strah me je i da pričam o tome".

Jarmolenko se trudi da pomogne svojoj zemlji.

"Čim je počela agresija, nazvao sam gradonačelnika grada u kojem sam odrastao i pitao ga je najpotrebnije našim snagama koje pružaju otpor Rusima. Ne možemo svi da pucamo, ali možemo pomoći na druge načine. Ja sam odmah poslao pomoć vojsci", kaže fudbaler i dodaje:

"Uveren sam da nas neće poraziti, ali znam da će, kada se ovo sve zavši, puno dece ostati bez roditelja, domova. Moramo zajedno graditi zemlju i pomagati jedni drugima".

Fudbal ga spasao

Jarmolenko priznaje da mu je fudbal pomogao da poludi.

"Nisam spavao, nisam jeo, neprestano sam bio na telefonu, zivkajući rodbinu u Ukrajini. Konačno, odlučio sam da navučem kopačke jer sam shvatio da ludim. Fudbal mi bar na kratko skrene misli s rata", kaže on.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track