ZLATNI BASKETAŠI SU IZ VRANJA: Vranjskim gimnazijalcima ZLATO na Državnom prvenstvu u basketu!
Foto: T.S.

Overili učešće na Gimnazijadi u Francuskoj

ZLATNI BASKETAŠI SU IZ VRANJA: Vranjskim gimnazijalcima ZLATO na Državnom prvenstvu u basketu!

Košarka -

Učenici Gimnazije "Bora Stanković" u Vranju osvojili su prvo mesto i zlatnu medalju na Državnom prvenstvu u basketu 3:3, koje je održano u Požarevcu.

U konkurenciji osam ekipa vranjski gimnazijalci briljirali su u svakom odigranom meču.

Polufinalnu utakmicu igrali su sa vršnjacima iz Novog Sada i pobedili. U polufinalu u okviru druge grupe u meču Kruševca i Subotice pobedio je Kruševac.

Za prvo mesto i zlatnu medalju borili su se Vranje i Kruševac. Pobedili su vranjski basketaši i postali zlatni. Učenici Gimnazije "Bora Stanković" pobedom su overili vizu za Francusku gde će u maju biti održana Gimnazijada.

Vranje
foto: T.S.

Igrom svojih učenika prezadovoljan je Aleksandar Stanojković, profesor fizičkog vaspitanja u Gimnaziji "Bora Stanković" .

"Savršen svaki meč, veliki uspeh za grad Vranje i školu. Nadam se da ćemo u najboljem svetlu predstaviti državu Srbiju na Gimnazijadi u Francuskoj. Borbenost, srčanost i sportski duh sigurno neće izostati u igri naše ekipe", kaže profesor Aleksandar Stanojković.

Vranje
foto: T.S.

Na Državnom prvenstvu u basketu u Požarevcu, učestvovale su ekipe Beograda, Novog Sada, Subotice, Smederevske Palanke, Čačka, Prištine, Vranja, i Kruševca.

T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track