VIDIĆ I FERDINAND SU KAO MOCART I BETOVEN: Arsen Venger dao spektakularno poređenje čuvenih asova Junajteda i muzičkih genija!
Foto: Profimedia, EPA/Facundo Arrizabalaga

stvarno moćno

VIDIĆ I FERDINAND SU KAO MOCART I BETOVEN: Arsen Venger dao spektakularno poređenje čuvenih asova Junajteda i muzičkih genija!

Fudbal -

Francuski trener prisetio se epskih bitaka sa Arsenalom protiv Junajteda

Arsen Venger kao trener Arsenala vodio je velike borbe sa Mančester junajtedom i kolegom, ser Aleksom Fergusonom. Francuz se prisetio tih godina i javno pohvalio štoperski tandem Mančester junajteda - Nemanja Vidić i Rio Ferdinand.

Arsen Venger
foto: AP

Arsen Venger stvarno je birao reči kada je govorio o Srbinu i Englezu, defanzivcima koji su bili i ostali sinonim moćnog Mančester junajteda, kojeg se danas sa setom sećaju navijači sa Old Traforda.

Nemanja Vidić
foto: EPA

Iz tih epskih borbi Arsenala i Mančester junajteda, klub koji je predvodio ser Aleks Ferguson imao je više uspeha, osvojivši veći broj trofeja. Po Arsenu Vengeru ključ je ležao u poslednjoj liniji - Nemanji Vidiću i Riju Ferdinandu.

Rio Ferdinand, Nemanja Vidić
foto: Profimedia

- Ne znam kako da dobro objasnim, ali ta saradnja Vidića i Ferdinanda na terenu je bila kao da imate Mocarta i Betovena. Mnogo puta smo bili rivali i uvek je bilo teško. Aleks Ferguson je bio srećan što je imao takve štopere. Da danas ima Vidića i Ferdinanda u odbrani, Mančester junajted bi bio najjači klub na svetu - rekao je Venger za Skaj sport.

Mančester junajted je u periodu od 2006. do 2013. godine osvojio čak pet šampionskih titula u Premijer ligi, zatim uzeli su Ligu šampiona i još dva puta igrali finale tog takmičenja, uz gomilu ostalih trofeja.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track