MOĆNE REČI JELENE ĐOKOVIĆ: Trenuci božanske lepote su oko nas, kada ih doživimo, nema praznine depresije ni pomisli na samoubistvo
Foto: ATA Images

vredi pročitati

MOĆNE REČI JELENE ĐOKOVIĆ: Trenuci božanske lepote su oko nas, kada ih doživimo, nema praznine depresije ni pomisli na samoubistvo

Tenis -

Poruke Jelene Đoković imaju težinu i mogu da dopru do velikog broja ljudi. Upravo zbog toga Jelena vodi računa šta i kada govori, a uvek se trudi da širi pozitivnu energiju.

Jedan od načina je i kroz pisanje. Novakova supruga pisala je na svom sajtu blog, a sada vam prenosimo neke od ključnih poruka na temu "U potrazi za svrhom života".

Jelena je tu podelila sa pratiocima citate iz knjige "Seme sreće" koji su izvedeni iz predavanja Omrama Mikhaela Aivanhova. Uz preporuku svim za tu knjigu, dodala je:

- Čitajući Omramove knjige, naišla sam i na malo drugačija razmišljanja u odnosu na ona tradicionalna, naučena. Prija mi da izazovem svoj um i sa zadovoljstvom ovakve misli duboko preispitujem u sebi - napisala je Jelena i podelila neke od citata.

Donosimo vam jedan od zanimljivih koja gađa u metu:

- U stvarnosti, ni lični uspeh ni materijalna imovina nikada ne mogu da otkriju smisao života čoveku, upravo zato što značenje nije materijalno.

Objasnila je Jelena šta je tačno inspiriše u toj literaturi.

Jelena Đoković
foto: ATA images

- U njegovim knjigama pronalazim dosta mudrosti. Kaže da su trenuci božanske lepote svuda oko nas, u malim stvarima, poput molitve, meditacije, dobre knjige ili kada slušamo muziku, gledamo prelepe pejzaže. U tim momentima skoro niko ne može da doživi osećaj nepripadanja i praznine ili depresije i potrebe za samoubistvom. Ti trenuci mogu da transformišu celo naše biće i njih treba da negujemo svaki dan i zahvaljujemo nebu na prilici da ih iskusimo.

Poruka budućim generacijama koja je i te kako moćna može da se podvede da veruje u svoje snove.

- Da li sam kao klinka koja se igrala sa društvom na trgu Bitef teatra mogla da sanjam da ću imati ovakav život? Naprotiv, nisam ni pomišljala na tako nešto. Mada se sećam da sam imala neki mir u sebi i ubeđenje da je sve dobro baš tako kako jeste.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track