NE MOŽE FUDBAL BEZ SKANDALA, ALI MOŽE BEZ VAR-A! Zvezda i Radnički 90 minuta BEZ TEHNOLOGIJE! Hoćemo li se ikad unormaliti?!
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

superligaški cirkus

NE MOŽE FUDBAL BEZ SKANDALA, ALI MOŽE BEZ VAR-A! Zvezda i Radnički 90 minuta BEZ TEHNOLOGIJE! Hoćemo li se ikad unormaliti?!

Fudbal -

Ne samo da ne može da prođe sezona bez kontroverzi i skandala u srpskom fudbalu, već u poslednje vreme nijedno kolo ne izgleda čisto.

Treneri komentarišu sudije i "divljaju" pored terena, gledamo čudne preokrete, a utakmice se igraju bez VAR sistema koliko god to čudno zvučalo.

Glavni sudija Danilo Nikolić i njegovi pomoćnici na utakmici Crvene zvezde i Radničkog u nedelju tokom svih 90 minuta nisu imali podršku VAR-a.

Audio komunikacija između sudija na terenu i onih u VAR sobi u Staroj Pazovi nije radila i, u slučaju da je bila potrebna reakcija, ne bi bila moguća, prenose "Novosti".

Ono što je potpuno nejasno i čudno jeste to što ovo nije prvi put da je tehnologija zakazala na utakmicama nekog od večitih rivala, a ko zna koliko puta je to prošlo neprimetno u ovoj sezoni Super lige.

Nejasno je i kako je Fudbalski savez Srbije dozvolio da se utakmice igraju bez VAR sistema i kako su odjednom počeli da se dešavaju problemi.

Podsetimo, sam start prolećnog dela sezone je doneo probleme pošto je u prvoj utakmici posle pauze zbog istog izostao i televizijski prenos prvog poluvremena utakmice Radničkog i Proletera u Kragujevcu.

Sporan je bio i detalj sa utakmice Crvene zvezde i Čukaričkog kada su crveno-beli stigli do prednosti u 16. minutu utakmice nakon što je Milan Pavkov napravio faul u napadu. Ispostavilo se da VAR nije radio do 28. minuta tog meča.

Isto se desilo i na utakmici Partizana i TSC-a u Humskoj, a puno polemike je podigla situacija sa utakmice crno-belih na Banovom Brdu u nedelju.

U 11. minutu je Novak Simović pokazao žuti karton Bojanu Kovačeviću za faul nad Rikardom Gomešom iako je bio poslednji igrač odbrane, a napadač Partizana je išao pravo ka golu Mićovića. Iz VAR sobe nije stigla poruka Simoviću da ispravi svoju odluku.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track