BAZEN NA KROVU, OGROMNA TERASA! DETALJI U KOJIMA JE ŽIVEO ABRAMOVIČ: Ovako izgleda zaplenjena čuvena vila vredna 110 miliona EVRA
Foto: Printskrin

Udar na Rusa

BAZEN NA KROVU, OGROMNA TERASA! DETALJI U KOJIMA JE ŽIVEO ABRAMOVIČ: Ovako izgleda zaplenjena čuvena vila vredna 110 miliona EVRA

Fudbal -

Francuske vlasti zaplenile su vilu vlasnika Čelsija Romana Abramoviča na jugu Francuske, koja je ranije kao dvorac pripadala vojvodi i vojvotkinji od Vindsora.

"Šato de la Kro" (Château de la Croë") nalazi se na jednom od najprestižnijih delova Francuske rivijere – Kod Antiba – a lokalni agenti za nekretnine procenjuju da vredi oko 110 miliona evra.

Izgrađena 1926. godine, luksuzna vila ima preko desetak spavaćih soba, osam kupatila i smeštena je na 12 hektara bujne šume i bujnih travnjaka samo nekoliko metara od Sredozemnog mora.

Abramovič je potrošio oko 40 miliona evra na restauraciju dvorca nakon što ga je kupio 2001. godine, gradeći bazen od 15 metara na krovu i instalirajući masivnu teretanu i kućni bioskop.

No pre nego što ga je Abramovič kupio, neverovatno imanje koristili su kao kuću za odmor bivši engleski kralj Edvard VIII, te vojvoda i vojvotkinja od Vindsora.

Dvorac je jedan od 12 poseda ruskog oligarha Romana Abramoviča koje su zaplenile francuske vlasti zbog njegovih navodnih veza s Vladimirom Putinom.

Inače, zaplena je deo opsežne operacije u kojoj je poslednjih nedelja oduzeto ili zamrznuto više od 25 milijardi evra gotovine, pokretne i neporetne imovine ruskih oligarha, potvrdilo je francusko ministarstvo ekonomskih poslova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track