PARTIZANOVO DETE OD 20.000.000 EVRA: Fjorentina spremna da proda Milenkovića, cena nije mala!
Foto: EPA

transfer u najavi

PARTIZANOVO DETE OD 20.000.000 EVRA: Fjorentina spremna da proda Milenkovića, cena nije mala!

Fudbal -

Defanzivac srpske reprezentacije mogao bi da promeni sredinu

Fjorentina je spremna da proda Nikolu Milenkovića ovog leta. A, cena nije mala, navodno se radi o sumi od 20.000.000 evra.

Nikola Milenković
foto: EPA

Toliko bi trebalo da košta sloboda za štopera srpske fudbalske reprezentacije koji ima ugovor sa Fjorentinom do juna 2023. godine. Obeštećenje jeste visoko, ali ne bi trebalo da predstavlja problem za Juventus i Vest Hem, klubove koji već godinu dana prate Milenkovića. Tu je i Milan, koji Srbina ne isušta iz vidokruga.

Vest o prodaji Nikole Milenkovića (24) donosi list "Korijere delo sport", a Fjorentina će dobijeni novac investirati u pojačanja za sledeću sezonu. Navodno, Nikola Milenković bi bio idealna zamena za Đorđa Kjelinija u Juventusu.

Posle odlaska Dušana Vlahovića u Juventus ove zime, pitanje je kako bi reagovali navijači Fjorentine da im još jedan omiljeni fudbaler potpiše ugovor sa najmrskijim klubom. Sigurno je da bi došlo do velikih tenzija.

Nikola Milenković je izdanak Partizanove omladinske škole. U klubu nisu preterano verovali u njega, pa je jedno vreme proveo u teleoptiku. U prvi tim ga je ubacio trener Ivan Tomić 2016. godine, a debitovao je 10. aprila u pobedi od 4:0 nad Mladosti iz Lučana.

Nikola Milenković
foto: Starsport

U Fjorentinu je došao u leto 2017. godine za 5.100.000 evra. Za najbolju srpsku reprezentaciju debitovao je 4. juna 2018. godine kod selektora Mladena Krstajića u pripremnom meču za Svetsko prvenstvo u Rusiji protiv Čilea (0:1) u Gracu. Bio je učesnik Svetskog prvenstva 2018. u Rusiji. Odigrao je 18 mečeva za nacionalni tim.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track