PROMENA U DINAMU POSLE PORAZA U DERBIJU OD HAJDUKA: Čačić umesto Kopića na klupi Modrih!
Foto: AP

smena trenera

PROMENA U DINAMU POSLE PORAZA U DERBIJU OD HAJDUKA: Čačić umesto Kopića na klupi Modrih!

Fudbal -

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Ante Čačić (68) vodiće Dinamo do kraja ove sezone, objavio je zagrebački klub, koji je smenio Željka Kopića nakon poraza u derbiju protiv Hajduka u sredu. Ante Čačić je već vodio Dinamo u trenerskoj karijeri, od decembra 2011. do novembra 2012. godine.

Sa "modrima" je u sezoni 2011/12. osvojio titulu prvaka Hrvatske i tamošnji kup, a potom je u sezoni 2012/13. ostvario plasman u grupnu fazu UEFA Lige šampiona.

Dinamo je u toj sezoni u kvalifikacijama za grupu elitnog takmičenja protiv Ludogoreca, Šerifa i Maribora ostvario niz od šest utakmica bez poraza, tačnije pet pobeda i jedan remi. Čačić je u periodu od 2015. do 2017. godine bio na mestu selektora hrvatske reprezentacije sa kojom je ostvario učinak od 15 pobeda, šest remija i četiri poraza na 25 mečeva, uz gol-razliku 46:16.

Na Evropskom prvenstvu u Francuskoj 2016. godine odveo je Hrvatsku do osmine finala, kada su posle produžetaka eliminisani od docnijeg prvaka Evrope Portugala. Na klupi reprezentacije nasledio ga je sadašnji selektor Zlatko Dalić, koji je sa Hrvatskom bio vicešampion sveta na Mundijalu u Rusiji 2018. godine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track