MOĆNI PARTIZAN TEK POSLE PRIMLJENOG GOLA! Natho i Rikardo za EKSPRESNI PREOKRET, Miljković i Jović dotukli goste iz Bačke Topole
Foto: Starsport

superliga srbije

MOĆNI PARTIZAN TEK POSLE PRIMLJENOG GOLA! Natho i Rikardo za EKSPRESNI PREOKRET, Miljković i Jović dotukli goste iz Bačke Topole

Fudbal -

Fudbaleri Partizana u trećem kolu plej-ofa Superlige Srbije pobedili su TSC iz Bačke Topole rezultatom 4:1

Fudbaleri Partizana pobedili su danas na svom terenu ekipu TSC-a sa 4:1, u meču trećeg kola plej-ofa Super lige Srbije. Gosti su poveli golom Stefana Vukića u 31. minutu, dok su crno-beli do ubedljive pobede došli preko Bibarsa Natha u 41., Rikarda Gomeša u 42., Aleksandra Miljkovića u 48. i Nemanje Jovića u 62. minutu.

U 31. minutu grešku je na sredini terena napravio igrač domaće ekipe Miloš Jojić. To je iskoristio Bertalan Bočkaj i asistirao ka Vukiću, koji je u nastavku bio precizan. Trener Partizana Aleksandar Stanojević je u 40. minutu napravio dve izmene, na teren su ušli Lazar Marković i Siniša Saničanin, dok su iz igre izašli Jojić i Igor Vujačić.

Crno-beli su u 41. minutu izjednačili golom Natha iz slobodnog udarca, a minut kasnije vodjstvo domaćem timu doneo je Gomeš, koji je do lopte došao nakon što je šut Kvinsija Meniga odbranio golman Nenad Filipović. Drugi gol Partizana je prvobitno poništen zbog ofsajda, ali je nakon gledanja VAR-a priznat.

Partizan je već u 48. minutu došao do trećeg gola. Natho je uputio centaršut u šesnaesterac, udarac Saničanina je odbranio golman gostiju, a do odbijene lopte je stigao Miljković.

Konačan rezultat postavio je Jović u 62. minutu, nakon odlične asistencije Markovića. Domaći tim je do novog gola mogao da dodje četiri minuta kasnije, ali lopta posle udarca Nemanje Miletića nije celim obimom prešla gol liniju.

Partizan je trenutno vodeći na tabeli Super lige Srbije sa 86 bodova, dok drugoplasirana Crvena zvezda ima bod manje i utakmicu manje.

TSC se nalazi na šestom mestu sa 44 boda.

Tok utakmice:

Drugo poluvreme:

Završena je utakmica

86. minut - ponovo su u glavnim ulogama sjajni Marković i mladi Jović, koji ovaj put ne uspeva da ponovo zatrese mrežu!

69. minut - Topovski šut Đakovca sa tridesetak metara, dobra reakcija golmana Partizana Popovića.

66. minut - VAR opet na sceni, neizvesno da li je posle udarca Miletića lopta prešla gol-liniju, sudija Mitić čeka obaveštenje i naposletku, ipak, ovaj put nema gola za Partizan!

62. minut - GOOOL - Jović rešava pitanje pobednika na stadionu u Humskoj ulici. Mlađani fudbaler je zatresao mrežu nakon uklizavanja posle odlične asistencije Markovića - 4:1

53. minut - Marković iskosa sa desne strane šutira za malo pored gola ekipe iz Bačke Topole

48. minut - GOOOL - Miljković - posle velike gužve pred golom gostiju, najpriasebniji je bio desni bek Partizana Miljković - 3:1

46. minut - Počelo je drugo poluvreme na stadionu Partizana

Prvo poluvreme

Završeno veoma uzbudljivo i na terenu turbulentno prvo poluvreme

42. minut - GOOOL - RIkardo Gomeš - VAR ispravio grubu grešku pomoćnog sudije, priznat gol Rikarda! Pomoćnik signalizirao nepostojeći ofsajd Meniga, iako nije bilo nedozvoljene pozicije. Menig sjajno uposlio Rikarda, koji je zatresao mrežu za ekspresni preokret - 2:1

41. minut - GOOOL - Natho iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara, izuzetno precizan šut, lopta se od stative odbija u gol, čuvar mreže gostiju Filipović je bio nemoćan - 1:1

Partizan, TSC
foto: Starsport

40. minut - dve izmene u Partizanu: Marković zamenio očajnog Jojića, Saničanin umesto indolentnog Vujačića

32. minut - GOOOL - Vukić - bio je brži od Vujačića, koji je kasnio, i rutinski savladao Popovića. Prethodno pogrešio Jojić - 0:1

TSC
foto: Starsportphoto

22. minut - Žuti karton i za Sašu Zdjelara zbog igranja rukom

18. minut - Menig prekršajem zaustavlja opasni kontranapad TSC-a i opravdano dobija žuti karton. Prethodno je loptu izgubio kapiten domaćih Zdjelar, a Holanđanin faulirao Banjca!

8. minut - Miletić ostao da leži, zadobio nezgodan udarac, ukazuje mu se lekarska pomoć van terena, oporavio se i nastavlja utakmicu.

4. minut - opasan napad TSC-a preko Ratkova prekida štoper Partizana Miletić, izbacivši loptu korner.

3. minut - Pokušaj Jojića sa dvadesetak metara, ali bio je to neprecizan udarac.

1. minut - počela je utakmica na stadionu Partizana, Menig na startu meča umalo da preseče loptu koju je izbio golman TSC-a Filipović, i tom prilikom se lakše povredio, ali nastavlja da brani.

Partizan, FK Partizan
foto: Kurir

Stadion u Humskoj ulici je gotov prazan, na šta je sigurno uticao i za radni dan neobičan termin početka meča

- Crno-beli su apsolutni favori, kvota na pobedu Partizana - 1,13!

Sastavi timova:

PARTIZAN – TSC 4:1 (2:1)

Stadion: Partizana. Sudija: Milan Mitić. Strelci: 0:1 Vukić (32), 1:1 Natho (41), 2:1 Rikardo Gomeš (42), 3:1 Miljković (48), 4:1 Jović (62)

Partizan (4-2-3-1): Popović – Miljković, Miletić, Vujačić, Lutovac – Zdjelar, Jojić – Terzić, Natho, Menig – Rikardo Gomeš. Trener: Stanojević.

TSC (4-2-3-1): Filipović – Petrović, Varga, Antonić, Stojković – Đakovac, Bočkaj – Banjac, Stanojev, Ratkov – Vukić. Trener: Lazetić.

Partizan će imati priliku, bar nakratko, da postane lider u Superligi Srbije! Crno-beli od 14 časova dočekuju TSC, pa sa eventualnom pobedom izbijaju na čelo tabele, s obzirom da meč Crvena zvezda-Čukarički počonje u 18.30. Jasno je ko dan da "večiti" imaju velike šanse da dođu do pobeda. Njihovi današnji rivali nisu u najboljoj formi.

Standarnog levog beka Partizana Slobodana Uroševića nema u timu, pošto još od 167. večitog derbija vuče povredu. Umesto njega, nešto ofanzivniji Aleksandar Lutovac igraće od početka, kao i protiv Čukaričkog. Uroševića nema ni u protokolu.

- Imali smo par dana odmora, spremni smo za naredni meč. Imamo iskustva od prethdnog puta pošto smo skoro igrali sa njima. Oni igraju izuzetno dobro, Žarko Lazetić je uneo taj svoj način igre. Menjaju sisteme, način ulaska u igru. Imaju određenih problema, videćemo u kom sastavu će izaći. Sviđa mi se kako Lazetić radi, ima specifičan način igre. Mogu da igraju sa tri ili četiri pozadi, sa dva napadača... To je vrlina dobrih trenera i timova. Mi to sve rešavamo zonski i na sastanku ću im reći šta može da nas očekuje na utakmici. Prošli put nije bila rutinska pobeda. bilo je teško, dali smo dva gola iz prekida. TSC može ozbiljno da nas ugrozi, igraju dobro drugi deo sezone. Zato smo maksimalno koncentrisani - rekao je trener Partizana Aleksandar Stanojević.

Poseban motiv imaće i najbolji superligaški strelac Rikardo Gomeš, koji je već postigao 31 gol za Partizan ove sezone, a imaće priliku i da obori rekorde Sava Miloševića i Mateje Kežmana.

TSC je nedavno protiv Zvezde pokazao da teško izlazi na kraj sa dva najjača tima u Srbiji, a na prethodna četiri meča s crno-belima ekipa iz Bačke Topole nije uspela da osvoji ni bod.

Partizan je dobio oba prethodna duela sa TSC-om ove sezone, prvo je slavio 3:1 na gostovanju u oktobru, a onda i 2:0 u Humskoj 1 pre 25 dana. Partizan je neporažen na svom stadionu ove sezone, uz samo četiri primljena gola, dok TSC ima polovičan učinak na gostovanjima 5-5-6.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track