DEKIJEV SIN ZAPALIO HOLANDIJU: Stanković dao obećanje, jedna njegova reč podigla je masu na stadionu! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Instagram

biser

DEKIJEV SIN ZAPALIO HOLANDIJU: Stanković dao obećanje, jedna njegova reč podigla je masu na stadionu! (VIDEO)

Fudbal -

Filip Stanković miljenik navijača Volendama

Holandski Volendam izborio je povratak u elitni rang holandskog fudbala na impresivan način, a jedan od junaka tog pohoda bio je Filip Stanković, sin trenera Crvene zvezde i legende srpskog fudbala Dejana Stankovića.

Filip Stanković
foto: Printskrin/Instagram

Mladi Stanković stigao je u Holandiju na početku sezone, na jednogodišnju pozajmicu iz Intera. Od početka je talentovani golman pokazao da će biti veliko pojačanje za Volendam. Maestralnim i sigurnim odbrana pokretao je ekipu, dizao je iz teških trenutaka. Tako je postao miljenik navijača.

Klub je proteklog vikenda na stadionu "Kras" organizovao proslavu povodom povratka u elitu. Nekoliko hiljada navijača pozdravilo je sve fudbalere, kao i trenera Vima Jonka, nekadašnjeg reprezentativca Holandije, čoveka rođenog u Volendamu, koji je briljantnu karijeru gradio u Ajaksu, Interu, PS Ajndhovenu i Šefild venzdeju.

Filip Stanković
foto: Printskrin

Koliko je Filip Stanković prirastao za srce navijačima Volendama, ali i svima u klubu, pokazao je voditelj programa, koji ga je uživo pred hiljadama okupljenih navijača pitao, da li i sledeće sezone ostaje u klubu.

- Ha, ha, ha... Mislim da ću ostati!, Da, ostaću - odgovorio je mladi Stanković i izazvao erpuciju oduševljenja na stadionu.

Filip Stanković
foto: Starsport

Filip Stanković (20) prošao je omladinsku školu Intera, sa kojim ima ugovor do juna 2024. godine. Standardni je reprezentativac Srbije, kroz sve kategorije. Volendam i Emen su se direktno plasirali iz druge holandske lige u elitni rang, dok Ajndhoven, ADO den Hag, Roda, Ekscelsior, NAC Breda i De Grafšap između sebe u plej-ofu traže pobednika koji će u baražu igrati protiv 16. tima iz Eredivizije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track