FILIP KOSTIĆ SA AJNTRAHTOM STIGAO DO TROFEJA: Ovo je najbolji trenutak u mojoj karijeri (FOTO)
Foto: Profimedia

LIGA EVROPE

FILIP KOSTIĆ SA AJNTRAHTOM STIGAO DO TROFEJA: Ovo je najbolji trenutak u mojoj karijeri (FOTO)

Fudbal -

Srpski fudbaler Filip Kostić sa Ajntrahtom stigao do titule...

Fudbaleri Ajntrahta osvojili su titulu u Ligi Evropa, pošto su večeras u finalu u Sevilji posle boljeg izvođenja penala pobedili Glazgov Rendžers.

Posle 120 minuta igre, pred gotovo 39.000 navijača na stadionu "Ramon Sančes Pishuan", rezultat je bio 1:1, a posle penala 5:4 za Ajntraht koji je ovim trijumfom obezbedio nastup u Ligi šampiona naredne sezone.

Sigurni sa bele tačke za Ajntraht bili su Kristofer Lenc, Ajdin Hrustrić, Daiči Kamada, Filip Kostić i Rafael Bore.

"Ovo je najbolji trenutak u mojoj karijeri. Šta mogu da kažem, ovo je neverovatna noć. Zaslužili smo ovo i mogu samo da kažem da sam ponosam na ovaj tim, vrlo sam srećan“, rekao je Kostić, pa potom prokomentarisao rivala:

Filip Kostić
foto: Profimedia

"Oni su vrlo dobar tim. Znate, u finalu mali detalji mogu biti vrlo bitni, poput prvog gola ili našeg. Uspeli smo, presrećan sam i sada idem da proslavim sa svojim timom", rekao je srpski fubbaler.

Ovo je prva evropska titula za Ajntraht otkako je pobedio Borusiju Menhengladbah 1980. godine u nemačkom finalu Kupa UEFA, prethodnici Lige Evropa. Takođe, tim iz Frankfurta postao je treći neporažen tim koji je osvojio titulu u eri Lige Evrope, posle Čelsija 2019. i Viljareala 2021. godine.

Kostić (ne) ostaje u Ajntrahtu?

Ajntraht se plasirao direktno u Ligu šampiona, a još uvek nije izvesno da li će Kostić biti deo tog tima i naredne sezone.

"Osvajanje ovog trofeja i plasman u Ligu šampiona je i bio naš cilj. Sada treba to da proslavimo, pa ćemo videti šta će biti sledeće sezone", rekao je Kostić.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track