SIMONE JE PRVI PIK, MADA JE PRIČANO I SA DOMAĆIM TRENERIMA: Partizan je kontaktirao Iliju Stolicu i Aleksandra Lintu!
Foto: @starport, Privatna Arhiva, Printskrin / You Tube

kandidati

SIMONE JE PRVI PIK, MADA JE PRIČANO I SA DOMAĆIM TRENERIMA: Partizan je kontaktirao Iliju Stolicu i Aleksandra Lintu!

Fudbal -

Crno-beli nemaju previše vremena i manevra da izaberu stručnjaka sa kojim će krenuti u novu sezonu

Partizan je spreman da pregovara sa Markom Simoneom. Italijan dolazi u Beograd da se vidi sa čelnicima kluba iz Humske.

Milorad Vučelić, Miloš Vazura, Ivica Iliev
foto: Starsport

Crno-beli nemaju vremena i ubrzano rade po pitanju angažovanju novog trenera, nakon što je posle izgubljenog finala Kupa Srbije i titule klupu napustio Aleksandar Stanojević.

Marko Nikolić
foto: Starsport©

Činjenica je da Partizan nije mogao da privoli na saradnju Marka Nikolića koji ima dve milionske ponude iz Rusije, od CSKA i Dinama iz Moskve, Vladimira Ivića koji čeka ozvaničenje ugovora sa Makabijem iz Tel Aviva i Mladena Krstajića koji ima sukob sa određenim članovima uprave, pa je decidirano odbacio dolazak u Humsku.

Slaviša Jokanović
foto: EPA/PETER POWELL

Slaviša Jokanović i Veljko Paunović ostali su nedosanjane želje, pošto obojica trenera shodno svojoj reputaciji imaju ambicije da rade u inostranstvu.

Marko Simone
foto: Printskrin/Jutjub

Sve ovo nateralo je upravu kluba da se okrene inostranim rešenjima. Pre svega u vidu Marka Simonea, koji je proteklu deceniju radio u Francuskoj i na egzotičnim destinacijama poput Tunisa, Tajlanda i Maroka. Italijan je trenutno prvi od stranaca sa kojima će se pregovarati, jer ima još nekoliko stručnjaka koji su interesantni rukovodstvu crno-belih.

Ilija Stolica
foto: Beta

Mada, pokušano je da se priča i sa trenerima koji su imali rezultat u domaćem fudbalu. Kontaktirani su Ilija Stolica, bivši selektor mlade reprezentacije koji se nekoliko godina ranije dovodio u vezu sa Partizanom, kao i Aleksandar Linta, strateg Voždovca koji je imao prepoznatljiv stil i sistem rada viđen tokom prolećnog dela sezone.

Aleksandar Linta
foto: Starsport

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track