BIO JE PRVI PIK ZA TRENERA PARTIZANA: Dobro je saslušao ponudu i zahvalio se! Da li je SLOVENAC jedini izbor?!
Foto: EPA Leszek Szymanski, EPA Antonio Bat

traži se pravi

BIO JE PRVI PIK ZA TRENERA PARTIZANA: Dobro je saslušao ponudu i zahvalio se! Da li je SLOVENAC jedini izbor?!

Fudbal -

Veoma živo u Humskoj ulici proteklih dana

Aleksandar Vuković neće biti trener fudbalera Partizana, iako je do subote popodne slovio za prvog pika uprave. Njegovim odbijanjem sada su širom otvorena vrata za Darka Milaniča, slovenačkog stručnjaka.

Aleksandar Vuković
foto: EPA

Kako Kurir saznaje Aleksandar Vuković (42) odlučio je da se zahvalio na pozivu, pošto ima nameru da nastavi da radi u Poljskoj, zemlji u kojoj živi više od 20 godina. Plus, ima ponude i iz komšiluka, iz Češke i Slovačke. Aleksandar Vuković bio je šampion Poljske sa Legijom, slovi za "osvedočenog partizanovca", međutim, njegova je procena da sada nije pravi trenutak za povratak u klub. Da podsetimo, uprava kluba je vodila pregovore sa dvojicom Italijana Markom Simoneom i Anderom Pirlom.

darko milanič
foto: Kurir Arhiva

Posle odustajanja Aleksandra Vukovića, prvi pik uprave Partizana postao je Darko Milanič, slovenački stručnjak koji je donedavno slobio za najozbiljnijeg kandidata da preuzme zagrebački Dinamo. Međutim, taj posao stopirali su navijači Dinama Bed Blu Bojsi, jer su poručili upravi da "partizanovac ne sme da bude trener simbola Hrvatske".

Darko Milanič (54) igrao je za Partizan od 1986. do 1993. godine, a baš zbog toga se našao na udaru BBB, jer im je zasmetalo što je Slovenac usled oružanih sukoba u Hrvatskoj igrao za srpski klub. Stručnjak rođen u Izoli pravio je odlične rezultate sa Mariborom, a poslednji klub u kojem je radio bio je Pafos sa Kipra.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track