GODINA VELIKIH USPEHA SRPSKOG FUDBALA! Tri naše selekcije biće učesnici svetskih i evropskih šampionata
Foto: FSS

ispisina istorija

GODINA VELIKIH USPEHA SRPSKOG FUDBALA! Tri naše selekcije biće učesnici svetskih i evropskih šampionata

Fudbal -

Fudbalska Srbija, ona reprezentativna, ponovo doživljava neverovatne trenutke. Niko, naime, dugo nije ostvario ono što je aktuelni sportski sektor Saveza učinio tokom poslednjeg kvalifikacionog ciklusa sa skorom svim takmičarskim, reprezentativnim selekcijama. Ostaće zapisano da su kroz veoma zahtevne i neizvesne kvalifikacije, praktično svi (izuzev U21, mlada reprezentacija) izborili plasman na najveća svetska i evropska takmičenja. I to na zaista spektakularan način.

Najbolja A reprezentacija, predvođena selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem, plasirala se na Svetsko prvenstvo u Kataru, u direktnom dvoboju u gostima sa Portugalom. Lisabonska noć ostaće za sva vremena zapisana kao primer borbe za dres Srbije, borbe jednog tima koji je srušio sve predrasude o tome da Srbija ne može da ostvari pobedu protiv neke top selekcije u meču od ogromnog značaja, ali Srbija u novembru putuje na Mundijal u Katar!

Prethodnih dana bili smo svedoci fenomenalnih igara kadetske selekcije na Prvenstvu Evrope u Izraelu. Generacija 2005. o kojoj će se još mnogo čuti u budućnosti, a koju fantastično vodi selektor Radovan Krivokapić, okončala je takmičenje posle pet mečeva, praktično bez poraza u regularnih 90 minuta, jer je tek u polufinalu Holandija bila bolja posle penal ruleta. Odlazak na Evropsko prvenstvo ova selekcija obezbedila je kao jedina iz regiona. U dva kruga kvalifikacija iza sebe je ostavila i Hrvatsku, Sloveniju…Treba istaći da je ovo najbolji rezultat jedne naše kadetske reprezentacije u poslednjih 30 godina.

Na kraju su nas obradovali i omladinci (U19). I to na kakav način. U zemlji fudbala, zemlji koja važi za rasadnika najtalentovanijih igrača u Evropi, izabranici selektora Aleksandra Jovića održali su čas fudbala i iza sebe ostavili Holandiju, Ukrajinu i Norvešku. U elit rundi kvalifikacija Srbija je pokazala da u generaciji 2003. ima igrače koji će biti svetla budućnost našeg fudbala. sada ih očekuje Evropsko prvenstvo u Slovačkoj (18. jun – 1. jul), koje će ujedno biti i kvalifikaciono za Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track