NEVIĐENA DRAMA! ISTORIJA FUDBALA OVO NE PAMTI: Srbija zbog manje kartona otišla na EURO! Ovo je nešto najluđe ikada u sportu VIDEO
Foto: FSS

KVALIFIKACIJE ZA EP

NEVIĐENA DRAMA! ISTORIJA FUDBALA OVO NE PAMTI: Srbija zbog manje kartona otišla na EURO! Ovo je nešto najluđe ikada u sportu VIDEO

Fudbal -

Svašta smo videli u fudbalu, ali ovo... I to Srbija je bila glavni akter!

Neviđena drama se dogodila na kvalifikacionom turniru u Holandiji, jer posle završenih mečeva niko nije znao ko je poslednji učesnik Evropskog prvenstva za igrače do 19 godina. I to više od 20 minuta je trajala prava drama!

Srbija ili Ukrajina!?

Naime, reprezentacije Srbije i Ukrajine imale su sve identično: broj bodova, međusobni skor i gol razliku - 6:4.

Ko ide na EURO bilo je glavno pitanje? Na kraju, došlo se do 7. stavke u pravilniku: broj žutih kartona - Srbija je tu pobedila!

Naši fudbaleri dobili su na turniru 11 žutih kartona, a Ukrajinici 13. Nijedan tim nije dobio crveni karton. To je na presudilo.

Sama zavšnica bila je potpuno luda. Izabranici Aleksandra Jovića u poslednjem kolu kvalifikacione grupe su pobedili Norvešku sa 3:2 (2:0). Strelci su bili Lazić u 33, Motika u 36. i Ratkov u 47, a gol za Norvežane je postigao Eng u 75. i Karlsbak u 82 minutu. Sa druge strane, Ukrajina je pobedila Holandiju posle velikog preokreta sa 2:1 (0:1). Ali, uzaludno... U jednom momentu Srbija je vodila 3:0, a Ukrajina gubila 0:1, a onda se desilo potpuno ludilo u poslednjih 15 minuta mečeva. Srećom, Srbija je izašla kao pobednik iz ove lude priče.

Evo kako su Orlići reagovali kada su saznali da idu na EURO:

Zbog situacije u Ukrahjini, utakmice u našoj kvalifikacionoj grupi su naknadno odigrane, pa se već zna u kojoj će grupi biti Orlići na šampionatu Starog kontinenta. Rivali našoj selekciji u Slovačkoj biće Engleska, Izrael i Austrija.

Omladinci Srbije su na kvalifikacionom turniru u Holandiji prvo šokirali domaćina, a u poslednjem meču su uništili Norvešku. Prethodno su remizirali sa Ukrajinom i sa sedam bodova zauzeli prvo mesto u grupi.

Evropsko prvenstvo u fudbalu će se održati u Slovačkoj, od 18. juna do 1. jula.

Kurir sport

Bonus video:

02:01

SRPSKA TROBOJKA, KOLONA AUTA, TRUBAČI: Jovićeva bivša i fudbaler PREKRSTILI SE pred crkvom i poljubili pred zvanicama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track