PIKSI NAKON VELIKE POBEDE: Ovo je Srbija koja veruje!
Foto: Profimedia

liga nacija

PIKSI NAKON VELIKE POBEDE: Ovo je Srbija koja veruje!

Fudbal -

Fudbaleri Srbije pobedili su na gostovanju Švedsku rezultatom 1:0 u 3. kolu Lige nacija.

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi bio je zadovoljan nakon važne i teško izvojevane pobede u Štokhholmu.

"Mi gajimo taj stil fudbala i on se pokazuje iz utakmice u utakmicu kao dobro rešenje. Igrači shvataju te principe koje ja želim da vidim u sistemu u kojem da igramo. Ne bitno je ko će početi, a ko ući. Bitno je da oni svi shvataju ono što želimo. Draago mi je da smo danas na jednom teškom terenu, protiv teškog protivnika, pokazali da možemo da dominiramo i igram naš fudbal. Ne smemo se nikog plašiti već verovati u sebe i ono što radimo. Mislim da su momci danas od prvog do poslednjeg minuta odigrali inteligentno i dali poslednji atom snage. Na fizičkom planu je bilo jako teško izdržati", izjavio je Stojković.

Srbija, Švedska
foto: Profimedia

Potom se okrenuo utakmici protiv Slovenije.

"Nema šta da se tu menja previše. Mi moramo da verujemo u ono što radimo. Postao sam ko papagaj. Nebitno je ko je ispred nas, nebitno je ime, bitno je samo kako se mi ponašamo i kako igramo. Ovo je dobra Srbija, Srbija koja veruje i koja uživa u tehničkim stvarima, tim performansima. Na kraju krajeva stvaramo puno šansi. Postigli smo jedan gol, ali bilo je danas mnogo šansi. Ono što mene čini zadovoljnim, ja sam to video večeras, a pretpostavljam da ljudi koji su gledali utakimcu na TV-u mogu da budu zadovoljni time što su videli večeras".

Piksi se zahvalio navijačima koji su pružili podršku Orlovima.

"Podrška je bila sjajna, još jednom se zahvaljujem. Mnogo je lepo imati podršku ovako daleko od kuće. Još jednom, hvala od srca. Mislim da smo ih obradovali na pravi način", zaključio je Piksi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track