FUDBALSKO PITANJE U POTERI ZBUNILO SVE: Mnogi su mislili da znaju tačan odgovor - voditelj se OBRUKAO, devojka TAČNO ODGOVORILA
Foto: Pritnscreen

NEVEROVATNO

FUDBALSKO PITANJE U POTERI ZBUNILO SVE: Mnogi su mislili da znaju tačan odgovor - voditelj se OBRUKAO, devojka TAČNO ODGOVORILA

Fudbal -

Ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svetu mogu lako da pogreše...

Iako na prvi pogled deluje lagano i odgovor je i više nego jasan, kada malo bolje razmisle ljubitelji fudbala shvatiće da ipak nisi bili u pravu.

Ma koliko gledali i analizirali fudbal, postoje pravila koja mogu itekako da zbune.

Jedno pravilo u britanskoj "Poteri" nateralo i najveće zaljubljenike u fudbal da se dobro zapitaju koji je tačan odgovor na pitanje o postizanju gola.

"Ako u fudbalu iz slobodnog udarca postignete gol u svoju mrežu, šta sudija treba da dosudi?", glasilo je pitanje, a ponuđeni odgovori su bili "gol", "indirektan slobodan udarac" i "korner".

fudbalsko pitanje, potera
foto: Pritnscreen

Kada lopta završi u mreži jednog tima, to je automatski gol za protivnika, to je valjda logično. Voditelj Bredli Volš je isto mislio, pa je rekao:

"Odgovorila si korner? Zašto si to učinila? To mora biti gol. Gol je gol. Ne morate gledati fudbal da biste znali odgovor. Ako direktan slobodan udarac ide u tvoj gol, onda to mora da bude gol jer je u pitanju autogol", kazao je voditelj.

Ipak, on je ostao u šoku kada je video da to ipak nije tačan odgovor!

Pravilo FIFA jasno kaže da je u tom slučaju sudija dužan da dosudi korner, a ovaj odgovor je zbunio i mnoge na društvenim mrežama.

Ovako glasi pravilo FIFA: "Ako slobodan udarac direktno završi u golu ekipe koja ga izvodi, dosuđuje se korner u korist protivničke ekipe."

(Kurir sport)

Bonus video:

31:07

KVIZ-S03-EP98

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track