PARTIZANOV DŽELAT STIGAO NA MALI KALEMEGDAN: Džon Holand potpisao za Crvenu zvezdu!
Foto: Pritnscreen

POJAČANJE

PARTIZANOV DŽELAT STIGAO NA MALI KALEMEGDAN: Džon Holand potpisao za Crvenu zvezdu!

Košarka -

Amerikanac Džon Holand novo je pojačanje Crvene zvezde.

Ovaj 33. godišnji košarkaš koji može podjednako uspešno da igra na pozicijama 2 i 3, potpisao je ugovor sa crveno-belima za narednu takmičarku sezonu.

Džon Holand rođen je 1988.godine u Njujorku, visok je 196 centimetara i težak 93 kilograma, ima višegodišnje iskustvo igranja u NBA ligi i Evropi, a u prethodne dve sezone sa velikim uspehom nastupao je za ekipe Uniksa iz Kazanja i turske Burse iz koje je i prešao u Crvenu zvezdu.

Igrač ogromne energije, izuzetno čvrst u odbrani i odličan napadač, Džon Holand je prve košarkaške korake napravio na koledžu Boston, a onda nastupao za ekipe u Francuskoj, Španiji, Turskoj, NBA ligašima Boston i Klivlend.

Nakon nekoliko angažmana u rodnom Portoriku, vratio u Evropu 2019. godine i nastupao sa velikim uspehom za ekipe Hapoela, Uniksa i ekipe Burse u kojoj je bio integralni deo uspeha i istorijskog plasmana tog kluba u finale Evrokupa.

Džon Holand je treće pojačanje KK Crvena zvezda u letnjem prelaznom roku, nakon Nemanje Nedovića i Hasana Martina.

JEDNA OD NAJLUĐIH IZJAVA

Košarkaš tima koji je izbacio Partizan režao je u kameru posle važne pobede

- Rrrrr! Mi smo psi, mi smo psi (dogs), ne bilo koji, nego pitbulovi! Mi smo autsajderi (underdogs), ali nas nije briga, pitbulovi smo, rrrrr - "zarežao" je Holand čiji je tim na poluvremenu imao prednost od 50:36.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja