Najnovije vesti

MLADEN KRSTAJIĆ NOVI SELEKTOR BUGARSKE: Bivši šef struke Orlova predstavljen u Sofiji! Predvodiće komšije u naredne dve godine
Foto: Promo

Bivši selektor Srbije u novoj ulozi

MLADEN KRSTAJIĆ NOVI SELEKTOR BUGARSKE: Bivši šef struke Orlova predstavljen u Sofiji! Predvodiće komšije u naredne dve godine

Fudbal -

Mladen Krstajić je novi selektor fudbalske reprezentacije Bugarske.

Legenda Partizana i Verdera iz fudbalskih dana, a do skoro trener izraelskog Makabija, potpisao je ugovor na dve godine.

On je predstavljen danas u Nacionalnom trening centru Bugarske fudbalske federacije. Uz njega su bili predsednik domaćeg saveza Borislav Mihajlov i sportski direktor Georgi Ivanov.

Predstavljeni su i članovi stručnog štaba koji će raditi sa Krstajićem a koje je on izabrao (asistenti Stefan Janković, Nemanja Milinčić i trener golmana Darko Božović).

Mladen Krstajić, selektor Bugarske, Bugarska
foto: Promo

Ovo će Krstajiću kao treneru biti druga reprezentacija koju će predvoditi, jer je predvodio i reprezentaciju Srbije.

- Čast mi je jer su naši susedi izabrali mene za novog selektora. Bugarska u reprezentativnom seniorskom fudbalu u poslednje vreme ne beleži dobre rezultate. Učiniću sve da to promenim. U poslednjih osam utakmica koje su igrali, promenili su se silni igrači i čak sedam golmana. To nije dobro. Moramo napraviti kostur tima i uigravati se. Naredna tri dana ću gledati nekoliko utakmica u domaćem šampionatu i čuo sam da imaju puno sjajnih mladih fudbalera. Sa mojim timom trenera imam plan i program i jedva čekamo da počnemo da radimo - istakao je Mladen Krstajić.

Mladen Krstajić, Željko Jović
foto: Promo

Na predstavljanju srpskog trenera bio je i ambasador Srbije u Bugarskoj, Željko Jović, koji je Mladenu je poželeo dobrodošlicu i puno uspeha.

-Bugari su po mentalitetu slični nama. Imaju i puno igrača koji igraju širom sveta. Srbija je u seniorskom fudbalu izašla na pravi put. Drago mi je jer sam predvodeći reprezentaciju Srbije učestvovao u formiranju sadašnjeg tima, koji je Piksi odveo na Svetsko prvenstvo. Verujem u sebe, volim da radim i nadam se da će početi i dobri rezultati Bugarske u reprezentativnom fudbalu - zaključio je Mladen Krstajić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track