GROBARI, NE PROZIVAJTE IGRAČE, TREBA NAM PODRŠKA: Trener Partizana Petrić uputio molbu navijačima pred Hamrun
Foto: Printskrin

liga konferencije

GROBARI, NE PROZIVAJTE IGRAČE, TREBA NAM PODRŠKA: Trener Partizana Petrić uputio molbu navijačima pred Hamrun

Fudbal -

Fudbaleri Partizana sutra od 21.00 čas igraju prvu utakmicu za plasman u grupnu fazu Lige konferencije protiv malteškog Hamruna u Beogradu. Trener crno-belih Gordan Petrić poštuje rivala, ali veruje u svoj tim.

Gordan Petrić
foto: Printskrin

- Utakmica nije naivna. Moramo da uradimo par domaćih zadataka da bismo bili bolji od ekipe koja igra šest utakmica u Evropi. Nadam se da su se momci podigli posle psihičke barijere koju su imali - rekao je Gordan Petrić i nastavio:

01:09

PETRIĆ MOLI GROBARE: Nemojte sutra da kritikujete ekipu

- Ako se budemo plasirali i pružili bolju igru, sigurno je da će momci izaći iz krize. Ja sam u svojoj karijeri imao dva puta ovakvu situaciju. U Kristal palasu i Partizanu. Zadesi te to, namesti se tako. Igrači treba da nas izvuku iz ove krize i zato je potrebna maksimalna podrška. Lopta je okrugla, nekada postane četvrtasta... Mi treba da je vratimo da opet bude okrugla. Ponavljam, najveća podrška igračima.

Govorio je trener Partizana o mogućim pojačanjima i istakao da je to složena priča. Pomenuo je i svog prethodnika.

- I Stolica je pre mene imao želju da pojača sredinu terena, da ima balans. Partizanu su potrebna dva igrača na sredini terena. Ono što bih ja želeo je da se igrači opuste, da razmišljaju o svom poslu. Bio sam u koži funkcionera, vrlo je teško dovesti igrača kad počne prvenstvo. Nisam za to da samo dovedemo igrača, već da može odmah da nam pomogne. Možemo da dovedemo nekog igrača koji je nezadovoljan, koji je negde višak, koji je izašao iz povrede... A, i ako ne dođe niko, moraćemo da snalazimo i da ovi igrači sve izguraju do kraja.

Kvinsi Menig, Partizan
foto: Starsport

Kadrovska situacija za sutra je obećavajuća.

- Menig se vraća, kao i Saničanin. Oni su u kombinaciji za utakmicu. Ostali će u narednom periodu polako da se priključuju ekipi.

Podsetio je Gordan Petrić na kraj utakmice protiv Mladosti GAT prošlog vikenda, koju je Partizan dobio zahvaljujući golu Svetozara Markovića u poslednjem minutu meča. Uputio je molbu navijačima da ne prozivaju fudbalere.

- Kad smo dali gol, videlo se po reakciji koliko to znači, jer su se igrači radovali. Bio sam igrač i funkcioner ovde, sada sam trener. Prolazio sam kroz sve ovo. Smeta mi što navijači u nekim trenucima prozivaju igrače koji su najmanje krivi. Ako treba neko da se proziva, neka se prozivaju ljudi sa strane, kao što sam ja. Mladim igračima je bitno da osete podršku... Opet, oni su profesionalci i to ne bi trebalo da ih opterećuje.

Svetozar Marković
foto: Starsport

Za kraj, otkrio je da će Partizan igrati sutra drugačije, od početka sezone.

- Imali smo malu analizu, imaćemo je ponovo. Gledao sam utakmice Hamruna protiv Levskog, možda su srećno prošli. Nezgodna su ekipa, treba da uradimo tri do četiri domaća zadatka, kako bismo pobedili. Uopšte nisu naivni.

Na pitanje, koji su to "domaći zadaci" Petrić se nasmejao:

- Dobar kuvar ne otkriva svoje tajne! Na tome ćemo i ostati. Protivnik prati naše konferencije i ne bih hteo da otkrivam šta spremam za sutra. Zadovoljan sam šta god da se desilo na prethodnoj utakmici. Poenta je da se momci opuste. Možda će se sutra primetiti da ćemo raditi neke jednostavnije stvari - objasnio je Petrić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track