LALATOVIĆA JE BRANIO DOKTOR NUKLEARNE FIZIKE: Trener Sloge iz Doboja je DEKAN na Saobraćajnom fakultetu, koji je lud za fudbalom
Foto: Printskrin/Jutjub

šta ti je život

LALATOVIĆA JE BRANIO DOKTOR NUKLEARNE FIZIKE: Trener Sloge iz Doboja je DEKAN na Saobraćajnom fakultetu, koji je lud za fudbalom

Fudbal -

Malo je fudbalskih trenera sa akademskim titulama, kako u svetu, a posebno u našim krajevima. Jedan od takvih je Zoran Ćurguz, šef struke Sloge iz Doboja, člana Premijer lige BiH.

Zoran Ćurguz
foto: Printskrin/Jutjub

Zoran Ćurguz je vanredni profesor i doktor nuklearne fizike. Na Saobraćajnom fakultetu u Doboju, Univerziteta u Istočnom Sarajevu, obavlja i ulogu dekana. Ovaj 51-godišnjak je 2014. godine postao doktor fizičkih nauka na Prirodno-matematičkom fakultetu u Kragujevcu, a do sada je objavio 42 naučna rada.

Mauricio Sari
foto: AP

Čuveni Žoze Murinjo nije imao fudbalsku karijeru, već je u svet magične igre ušao kao nastavnik fizičkog vaspitanja i prevodilac sa engleskog kod ser Bobija Robsona u Barseloni. Čuveni trener Liverpula i Liona Žerar Ulije, koji je preminuo pre dve godine, bio je učitelj po profesiji. Sadašnji trener Lacija Mauricio Sari je bankar, šef struke Bajerna Julijus Nagelsman diplomirao je poslovnu administraciju...

Zoran Ćurguz (51) skrenuo je pažnju na sebe nedavno, kada je emotivno stao u zaštitu Nenada Lalatovića, trenera banjalučkog Borca:

Zoran Ćurguz
foto: Printskrin/Jutjub

- Želim da se nadovežem na emotivnu izjavu mog kolege. Smatram da Nenad Lalatović treba Borcu, treba Banjaluci. Siguran sam da će promeniti svoju odluku kada prespava jedno veče. Prvo je kolo i mislim da nema potrebe za jednim takvim činom. Nenad Lalatović je poznato trenersko ime na prostorima bivše Jugoslavije i sigurno ima znanje i iskustvo da odgovori na sve ove izazove. Od srca mu želim da promeni svoju odluku i ostane u Borcu, jer potreban je i klubu, ali i ovoj ligi - istakao je Ćurguz.

Zoran Ćurguz, rođen je u Sanskom Mostu. Karijeru je 2008. počeo u Modriči, vodio je i Proleter iz Teslića, Zvijezdu iz Gradačca, banjalučki Željezničar, a trenutno je u drugom mandatu u Slogi iz Doboja.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja