ODBOJKAŠI PUTUJU U KATOVICE, KOLAKOVIĆ SAOPŠTIO SPISAK OD 14 IGRAČA: Mnogi prognoziraju da se nećemo plasirati ni među 8 najboljih
Foto: Starsport©

ODBOJKA

ODBOJKAŠI PUTUJU U KATOVICE, KOLAKOVIĆ SAOPŠTIO SPISAK OD 14 IGRAČA: Mnogi prognoziraju da se nećemo plasirati ni među 8 najboljih

Ostali sportovi -

Odbojkaši Srbije sutra u 11.00 putuju u Katovice gde će učestvovati na Svetskom prvenstvu koje se održava u Poljskoj i Sloveniji.

Selektor Srbije Igror Kolaković saopštio je spisak od 14 igrača koji će igrati na Svetskom prvenstvu.

Na spisku se nalaze: Nikola Jovović, Vuk Todorović, Aleksandar Atanasijević, Dušan Petković, Nikola Peković, Milan Katić, Marko Podraščanin, Srećko Lisinac, Petar Krsmanović, Nemanja Mašulović, Uroš Kovačević, Marko Ivović, Nemanja Petrić i Pavle Perić.

"Vidim da mnogi prognoziraju da se nećemo plasirati ni među osam najboljih. To nam daje dodatni motiv da se što bolje predstavimo. Naša očekivanja su velika", izjavio je Kolaković na konferenciji za novinare.

Srbija će na Svetskom prvenstvu igrati u Grupi A, zajedno sa Ukrajinom, Portorikom i Tunisom.

"Dobro smo odradili pripreme, odigrali smo prijateljske utakmice i videli gde se trenutno nalazimo. Idemo utakmicu po utakmicu, biće jako zanimljiv šampionat. Daćemo sve od sebe da udjemo među osam", dodao je Kolaković.

Plasman u drugu fazu takmičenja izboriće 16 ekipa, po dve prvoplasirane selekcije iz svake grupe i četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

Svetsko prvenstvo startuje 26. avgusta, a finalni meč je zakazan za 11. septembar.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track