SAMO HRABRO! Partizan večeras (18.45) gostuje Slovackom: Crno-beli žele trijumf na startu u Evropi!
Foto: Starsport©

liga KONFERENCIJE

SAMO HRABRO! Partizan večeras (18.45) gostuje Slovackom: Crno-beli žele trijumf na startu u Evropi!

Fudbal -

Fudbaleri Partizana večeras (18.45, RTS) igraju prvu utakmicu Lige konferencije. Protivnik je Slovacko, osvajač Kupa Češke, ekipa iz grada Uhersko Hradište.

Crno-beli, osokoljeni poslednjom pobedom nad Kolubarom (5:1) i činjenicom da su ostali neporaženi u derbiju protiv Zvezde, sa pobedničkim ambicijama dolaze u Češku. Cilj kluba iz Humske je da protiv Slovackog pokaže kandidaturu, da želi prolaz dalje u konkurenciji Nice i Kelna.

U tom tonu pričao je i trener Gordan Petrić:

- Ako napravimo dobar rezultat protiv Slovackog, biće nam lakše u narednom periodu. Prva utakmica je naročito bitna, pogotovo što igramo sa ekipom iz četvrtog šešira. Podsetiću, mi smo bili nosioci, logično je da i Česi razmišljaju o nama na poseban način. Nadam se da su igrači posle nekoliko dobrih rezultata stekli rutinu i da će u Češkoj da ih krasi i svežina. Slovacko će nam pružiti putokaz gde ćemo da budemo.

Gordan Petrić
foto: Starsport©

Jedan od najiskusnijih u redovima Partizana, Izraelac Bibars Natho, nada se povoljnom rezultatu na startu Lige konferencije u gostima protiv Slovackog:

- Pobedom u Lazarevcu vratili smo samopouzdanje, a to je ono što je najvažnije. Sada treba samo da nastavimo ovako da igramo. Nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu, da ćemo ući u seriju pobeda.

FK Partizan
foto: Starsport©

Vremešni Česi

Slovacko ima iskusnu ekipu predvođenu trenerom Martinom Svedikom. Okosnicu tima čine veterani štoper Mihael Kadlec (37) i kapiten, vezni igrač Milan Petržela (39). Startnih 11 čini čak devet fudbalera starijih od 30 godina. Prošle sezone osvojili su Kup Češke i bili četvrti u prvenstvu.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track