ZVEZDIN USPEH U TRABZONU POČIVA NA JAKOJ ODBRANI: Ovih 11 ratnika trebalo bi trener Milojević da suprotstavi Trabzonu
Foto: www.crvenazvezdafk.com

projekcija tima

ZVEZDIN USPEH U TRABZONU POČIVA NA JAKOJ ODBRANI: Ovih 11 ratnika trebalo bi trener Milojević da suprotstavi Trabzonu

Fudbal -

Trener fudbalera Crvene zvezde Miloš Milojević najavio je da će njegov tim ići na pobedu protiv Trabzona. Shodno tome, očekujemo da crveno-beli večeras od 18.45 sati u drugom kolu Lige Evrope, budu agresivni i hrabri kao što su bili protiv Monaka pre nedelju dana.

Miloš Milojević
foto: www.crvenazvezdafk.com

Prema projekciji Kurira Crvena zvezda bi trebalo da zaigra sa trojicom štopera pozadi, u formaciji 3-4-2-1. Na golu će biti kapiten Milan Borjan, dok će liniju ispred njega činiti Strahinja Eraković, Nemanja Milunović i Aleksandar Dragović. Identično kao i u meču sa Monakom. Očigledno trener Miloš Milojević smatra da čvrsta odbrana i poslednji blok garantuju mogućnost za brze kontre i neutralisanje protivnika.

Aleksandar Dragović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Drugu liniju odbrane trebalo bi da čine bočni igrači Marko Gobeljić po desnoj, odnosno Milan Rodić po levoj strani. Njih dvojica imaće veliki radijus kretanja, ali će posebno biti važno sve ono što budu uradili uz aut liniju, jer će nasuprot sebe imati Egipćanina Trezegea i Makedonca Enisa Bardija. U sredini mesta će zauzeti Gelor Kanga i Seku Sanogo, s tim da će snažni fudbaler iz Obale Slonovače čuvati leđa Gaboncu.

Gelor Kanga
foto: www.crvenazvezdafk.com

Što se tiče napada, Crvena zvezda će svoju priliku tražiti iz tranzicije, odnosno brzih kontranapada. Za taj posao biće zaduženi Osman Bukari i Aleksandar Katai, dok će u srcu napada biti Aleksandar Pešić, koji odlično poznaje Trabzon, pošto je prošle sezone igrao u prvenstvu Turske.

Osman Bukari
foto: www.crvenazvezdafk.com

Za očekivati je da bude prostora za brzonogo krilo Osmana Bukarija, i ako bude upotrebljivih lopti od Gelora Kange, momak iz Gane bi mogao da napravi silne probleme odbrani šampiona Turske. Da iskoristi svoju energiju protiv nešto sporijih štopera Trabzona, Brazilca Vitora Ugoa i Španca Marka Bartre, koji će imati pomoć bekova Turčina Erena Elmalija i Danca Jensa Strigera Larsona. Navijači Crvene zvezde potajno se nadaju i bljesku Aleksandra Kataija i dobroj partiji, koja bi značila njegov izlazak iz krize.

Aleksandar Katai
foto: www.crvenazvezdafk.com

Valja pomenuti i faktor publike, odnosno fanatičnih navijača Trabzona koji će svakako biti vetar u leđa domaćinu. Klub sa obale Crnog mora ima jedne od najvatrenijih navijača u Turskoj, a to nije mala stvar u ovakvim utakmicama, kada su rivali podjednakih snaga i kada je i jednima i drugima stalo da dođu do trijumfa, posle neuspeha u prvom kolu Lige Evrope.

Specijalni izveštač iz Turske: Aleksandar Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track