MILOŠ KERKEZ DEFINITIVNO ODJAVIO SRBIJU: Nikada me nisu zvali! Mađarska je moja odluka, vratiću im duplo jer su verovali u mene
Foto: EPA, Instagram

neće biti orao

MILOŠ KERKEZ DEFINITIVNO ODJAVIO SRBIJU: Nikada me nisu zvali! Mađarska je moja odluka, vratiću im duplo jer su verovali u mene

Fudbal -

Miloš Kerkez je još pre nekoliko meseci odlučio da će igrati za fudbalsku reprezentaciju Mađarske. Sada bi ta odluka trebalo da bude i potvrđena, pošto se ovaj mladić nalazi u protokolu nacionalnog tima naših suseda za večerašnji meč protiv Nemačke u Ligi nacija.

Miloš Kerkez
foto: EPA

- Čast mi je da igram za reprezentaciju. Bilo da sam treneru potreban pet ili 90 minuta, izaćiću i dati sve od sebe. Osećam da sam spreman - rekao je pre mladi Kerkez za portal "Scoutedftbl" i nastavio:

- Srbija me nikada nije zvala. Mađarska mi je dala šansu kada sam imao 15 godina. Ni tada me Srbija nije zvala, a ni sada. Raspitivali su se preko nekih ljudi, ali mene lično niko nikada nije zvao. Mađarska mi pokazuje veliko poštovanje i to mi se sviđa. Odmalena su mojoj porodici iz Mađarske davali veliko poštovanje i to je za mene nezaboravno, pa želim da vratim duplo. Od početka sam odlučio da, ako dođem na dovoljno dobar nivo, želim da predstavljam reprezentaciju Mađarske. Čast mi je i daću svoj maksimum kada mi se ukaže prilika. Moja odluka je Mađarska, i to je Mađarska, to je to.

Miloš Kerkez rođen je u Vrbasu, a u novembru puni 19 godina. Igra na poziciji levog beka, a posle Vrbasa karijeru je gradio u austrijskom Rapidu iz Beča i mađarskom Đeru. Bio je i u Milanovoj fudbalskoj akademiji, a danas ima ugovor sa holandskim AZ Alkmarom. Valja pomenuti da je na spisku A tima Mađarske bio u tokom juna u Ligi nacija, međutim nije odigrao ni minut kod selektora Marka Rosija.

Miloš Kerkez igrao je za mlade reprezentacije Mađarske do 17 i 21 godine, pa samim tim njegova odluka i ne čudi. Očigledno su ljudi iz FSS dobili informacije da je njegova odluka konačna, pa samim tim nisu ulazili u razgovor sa njegovim roditeljima, posebno ocem Sebastijanom.

Miloš Kerkez
foto: EPA

Mađarski novinar Akoš Varga, koji radi za Špiler TV, je u intervjuu za sajt posvećen FK Milanu, govorio o tome koliko je Miloš problematično dete izvan, a i na samom terenu.

- Njegov otac je istakao činjenicu da njegov sin pravi ogromne nezgode svojim ponašanjem. Takođe je rekao kako je Rapid imao ogroman problem s njim i njegovom disciplinom i da je to jedini razlog zašto nije ostao duže tamo u Austirji. Nakon Rapida je otišao u Đer. Prema rečima Miloševog oca, Miloš "uopšte nije lak za vođenje i treniranje", ali u isto vreme, on je vredan i nakon svakog treninga ostaje duže da bi odradio dodatne zadatke - izjavio je Akoš Varga.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track