DECA KAO TALIJA! Srpski timovi BRILJIRAJU kada igraju pred mališanima, ali tu je i jedan PROBLEM (VIDEO)
Foto: Starsport

POZITIVNA STRANA SANKCIJA

DECA KAO TALIJA! Srpski timovi BRILJIRAJU kada igraju pred mališanima, ali tu je i jedan PROBLEM (VIDEO)

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Srbije u subotu veče savladala je Švedsku rezultatom 4:1 (2:1) u utakmici petog kola B Lige nacija.

Pored fantastične igre Orlova, ovaj meč obeležila je i velika podrška igračima koja je dolazila sa tribina od strane više od 10.000 dečaka i devojčica. Ovo je prvi put da je srpska reprezentacija igrala u ovakvom ambijentu, uzrokovanom novom kaznom od strane UEFA.

U prethodnih 16 godina, to je već sedmi put da je naša A reprezentacija sankcionisana igranjem pred praznim tribinama.

Međutim, u zadnje vreme srpskim timovima ove sankcije ne predstavljaju veliki problem, izuzev onog finansijske prirode.

Praksa UEFA da odobrava ulazak na stadion deci do 14 godina i pored izrečene kazne pražnjenja tribina, imala je pozitivan uticaj u rezultatskom smislu na domaće ekipe.

Tako su Crvena Zvezda i Partizan do sada odigrali po dve utakmice pred mališanima, a sada im se priključila i reprezentacija Srbije. I učinak je odličan.

U pet mečeva, ostvarene su čak četiri pobede uz jedan nerešen rezultat.

Zvezda je prvo na leto 2021. godine ugostila Kairat u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona i pred više od 20.000 mališana deklasirala kazahstance rezultatom 5:0, čime je obezbeđen plasman u narednu rundu.

U istoj sezoni, u 5. kolu grupne faze Lige evrope, crveno-beli su dočekali Ludogorec i sjajnim golom Mirka Ivanića iz 57. minuta došli do važne minimalne pobede - 1:0.

Partizan je prvi duel u prisustvu dece odigrao u prvoj utakmici plej-ofa za Ligu Evrope, 22. avgusta 2019. godine protiv Moldea. Crno-beli su ovaj meč dobili rezultatom 2:1 (odlučujući gol Zorana Tošića u završnom delu utakmice) i obezbedili pozitivan rezultat pred revanš u Norveškoj, gde je nakon remija od 1:1 Partizan prošao u grupnu fazu.

Već narednu utakmicu u Ligi evrope Partizan je usled kazne UEFA igrao takođe samo pred mališanima, protiv holandskog AZ Alkmara. Na kraju je bilo 2:2, s tim da je beogradski tim bio mnogo bolji rival na terenu, a veći deo meča igrao je sa igračem više.

Pobedom Srbije nad Švedskom tako je zaokružen jedan manji ciklus, koji možda postane i tradicija ukoliko se nešto ne promeni u navikama publike na srpskim stadionima.

U svakom slučaju, deca i njihova ljubav prema fudbalu očigledno inspirišu naše ekipe da daju svoj maksimum...

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track