RUSKI FUDBALER SE OGLASIO POSLE MOBILIZACIJE: Posetio ured sa vojnim pozivom i dobio odgovor šta da radi
Foto: Printskrin/Instagram

moskva

RUSKI FUDBALER SE OGLASIO POSLE MOBILIZACIJE: Posetio ured sa vojnim pozivom i dobio odgovor šta da radi

Fudbal -

Pre dva dana ogromnu pažnju svetske javnosti privukla je vest iz Rusije da je nekadašnji fudbalski reprezentativac te zemlje Dinijar Biljaletdinov (37) dobio poziv za mobilizaciju.

Dinijar Biljaletdinov
foto: Printskrin/Instagram

Tačnije, njegov otac Rinat je dao izjavu da je njegov sin mobilisan i da bi trebalo da bude jedan od 300.000 ruskih vojnika koji će se priključiti ostalim snagama u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini.

Bivši vezni fudbaler ruske reprezentacije Dinijar Biljaletdinov, inače tatarskog porekla, posetio je regrutnu komisiju iz koje je dobio poziv.

- Dobro sam. Otišao sam u vojnu kancelariju, ažurirao neka dokumenta. Bio sam tamo pola sata. Trebalo je samo proveriti podatke. Nije bilo pitanja, odmah su me pustili kući - rekao je Biljaletdinov za ruski portal Metaratings.

Dinijar Biljaletdinov imao je odličnu fudbalsku karijeru koju je započeo u moskovskoj Lokomotivi, a posle toga je igrao za Everton, moskovski Spartak, Anži, Torpedo, Rubin i Trakai. Inače, Dinijar je i posle karijere ostao u svetu sporta, sa prijateljima voli da planinari po celoj Rusiji, a nedavno je bio i učesnik fudbalskog susreta između bivših fudbalera Spartaka i Zenita.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track