DANAS NAPLAĆUJE PARKING, A U FUDBALU ČINIO ČUDA: Nestvarna priča! Bio je kapiten velikim zvezdama, a njegov klub danas NE POSTOJI
Foto: EPA/Andreas Gebert

ŽIVOTNA PRIČA

DANAS NAPLAĆUJE PARKING, A U FUDBALU ČINIO ČUDA: Nestvarna priča! Bio je kapiten velikim zvezdama, a njegov klub danas NE POSTOJI

Fudbal -

Priča o karijeri Krunoslava Vidaka, legende hrvatskog fudbala i njegovom životu nakon što je okačio kopačke o klin, prilično je interesantna.

U pitanju je fudbaler koji je najjači utisak ostavio igrajući za Inter iz Zaprešića, kluba s velikom istorijom koji je nedavno ugašen zbog finansijskih problema.

Vidak može da se pohvali da je tokom karijere i boravka u Interu između ostalih fudbalera bio kapiten Luki Modriću, Vedranu Ćorluku, Dejanu Lovrenu i Eduardu da Silvi, Brazilcu koji je dugo igrao za reprezentaciju Hrvatske i Dinamo Zagreb.

- Kada je Modrić došao, izgledao je kao i svaki drugi klinac. Njegova važnost postala je vrlo brzo uočljiva, naročito nakon odlaska Dujmovića. Luka je dobio više prostora i odgovornosti, što je maksimalno iskoristio. Obično je delovao kao polušpic, davao je golove i asistirao. Bio je tek jednu polusezonu s nama, ali videlo se da bi mogao do velikih ostvarenja, reprezentacije. Ipak, treba priznati, niko od nas tada nije mogao ni da nasluti da je s nama mladić koji će doći na vrh svetskog fudbala - rekao je Vidak za hrvatski "Jutarnji list" o verovatno najboljem hrvatskom fudbaleru svih vremena.

Vidak, koji je igrao na pozicijama štopera i desnog beka, završio je igračku karijeru 2006. godine. Kasnije je bio pomoćni trener u Interu, a radio je i u omladinskoj školi tog kluba.

Danas Krunoslav Vidak živi život neuobičajen za jednog bivšeg fudbalera.

Tokom bogate karijere je sa ekipom iz Zaprešića osvojio Kup Hrvatske 1992. godine, a 2005. godine završio na drugom mestu u prvenstvu iza Hajduka. Inter je ubrzo igrao kvalifikacije za Kup UEFA, a na prostoru bivše Jugoslavije pamtiće se dvomeč protiv Crvene zvezde.

Vidak nije uspeo da se finansijski obezbedi, zbog toga je već nekoliko godina zaposlen na naplati parkinga u Zaprešiću, ali i pored toga ističe da ništa u svojoj karijeri ne bi uradio drugačije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track