KANGA, PAMET U GLAVU, MAĐARI IMAJU DVA OPASNA PROVOKATORA: Ferencvaroš neće birati sredstva da sutra pobedi Crvenu zvezdu!
Foto: NSJsport / Shutterstock Editorial / Profimedia, Laszlo Szirtesi / Alamy / Alamy / Profimedia, EPA/ANDREJ CUKIC

liga evrope

KANGA, PAMET U GLAVU, MAĐARI IMAJU DVA OPASNA PROVOKATORA: Ferencvaroš neće birati sredstva da sutra pobedi Crvenu zvezdu!

Fudbal -

Gelor Kanga, fudbaler Crvene zvezde, moraće posebno da bude oprezan u četvrtak (18.45), kada crveno-beli na stadionu "Rajko Mitić" dočekuju Ferencvaroš, u trećem kolu Lige Evrope. Razlog je što prvak Mađarske u svojim redovima ima dvojicu ozbiljnih provokatora.

Gelor Kanga
foto: www.crvenazvezdafk.com

A, svima je dobro poznato koliko kratak fitilj ima Gelor Kanga i koliko lako zaradi isključenje i crveni karton. To je ono, na šta stručni štab Crvene zvezde treba posebno da obrati pažnju, te da Gaboncu bude jasno da u četvrtak veče mora da bude koncentrisan isključivo na fudbal, iako će biti provociran, te da po svaku cenu mora da obuzda svoj vrući temperament.

Sami Mae
foto: Profimedia

Prvi od dvojice označenih provokatora u redovima Ferencvaroša jeste Marokanac Sami Mae. Fudbaler koji igra na mestu štopera prošlog vikenda izazvao je tuču na terenu, kada je popularni Fradi poražen od Kečkemeta. Izuzetno je snažan i visok 188 centimetara, voli da priča, unosi se u lice, a nije mu strano ni da podmetne lakat.

Tokmak Nguen
foto: Profimedia

Drugi provokator jeste Tokmak Nguen, nesuđeno pojačanje Partizana. Kenijac sa norveškim pasošem je na istoj utakmici takođe bio u središtu pažnje. Voli da zakuva kavgu, gurne sa leđa, podmetne se protivniku...

Marko Marin
foto: Starsport

Verujemo da u Crvenoj zvezdi znaju za sve ovo, jer je u Ferencvarošu igrao Marko Marin, šef skauting službe kluba, koji je delio svlačionicu sa pomenutom dvojicom. Sigurno je Marin odlično poznaje temperament i navike fudbalera prvaka Mađarske, pa će njegovi saveti biti od velike koristi.

Gelor Kanga skupo je nekoliko puta koštao Crvenu zvezdu, zbog svog karaktera i isključenja. I to oba puta u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Navijači se dobro sećaju utakmice protiv Ludogoreca 2016. godine, kada je naseo na provokaciju, potukao se sa Bugarinom Svetoslavom Djakovom i zaradio isključenje.

Gelor Kanga
foto: www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

Drugi put, bio je nervozan protiv Šerifa, prošlog leta, i tada je isključen, zbog čega nije pomogao ekipi u revanšu. I ovog leta prgavi Kanga je na neki način kumovao ispadanju od Makabija iz Haife u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Posle prvog žutog kartona trener Dejan Stanković ga je izveo iz igre, plašeći se crvenog, a to je bila uvertira za Zvezdin slom i neuspeh protiv prvaka Izraela.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track