POTRESNO! Bivši svetski šampion UMIRE OD RAKA: Razgovor sa decom je bio težak, za mene nema više spasa, smrt je blizu... (FOTO)
Foto: Instagram

TUŽNO

POTRESNO! Bivši svetski šampion UMIRE OD RAKA: Razgovor sa decom je bio težak, za mene nema više spasa, smrt je blizu... (FOTO)

Ostali sportovi -

Nekadašnji evropski i svetski šampion u skoku s motkom Tim Lobinger, otkrio je da umire od agresivnog oblika tumora kao i da ne postoji mogućnost da se izleči.

Tim  Lobinger
foto: Instagram

Lobinger se s teškom bolešću bori već pet godina koja mu je prvi put dijagostifikovana 2017. godine. Godinu dana kasnije rak krvi je izlečen, ali se progresivna bolest vratila 2020. godine.

"Za mene više nema spasa, moj rak je previše agresivan. U februaru su mi doktori rekli da je smrt blizu. Trebali bismo se dogovoriti, pozabaviti se sa sahranom i organizovati sve. Da se oprostim od svojih najmilijih. Razgovor s decom je bio jako težak, znaju koliko mi je loše", rekao je 50-godišnji Lobinger za Bild.

Tim  Lobinger
foto: Instagram

Čuveni atletičar je ove godine 150 dana proveo u bolnici i poručuje da to nije život - visok je 193 centimetra, a ima svega 66 kilograma.

"To nije pravi život. Život vredan življenja odvija se napolju. Opet, uvek postoje mali načini da se stekne snaga i ne izgubi nada. Vredi se boriti za svaki dan koji živim i koji mogu provesti sa svojom porodicom", izjavio je Lobinger.

(Kurir sport/Bild)

Bonus video:

03:20

ANA JE USPELA DA POBEDI RAK! Slučajno je saznala da ima tešku bolest, a onda donela odluku OVAKO JE USPELA DA SE IZLEČI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track