ČARAPANI SU SPREMNI ZA DUEL SA PARTIZANOM: Napredak gostuje crno-belima u zaostaloj utakmici
Foto: FK Napredak

Superliga Srbije

ČARAPANI SU SPREMNI ZA DUEL SA PARTIZANOM: Napredak gostuje crno-belima u zaostaloj utakmici

Fudbal -

Napredak u četvrtak, od 16 časova i 45 minuta, gostuje Partizanu, u Humskoj ulici u Beogradu, u zaostaloj utakmci petog kola Mozzart Bet Super lige.

-Od dolaska Gordana Petrića i njegovih pomoćnika Partizan se podigao i danas igra ozbiljan fudbal, atraktivan i brz. Mogli smo u to da se uverimo, kako u utakmicama na domaćoj sceni, tako i u onim međunarodnim. Imaju crno – beli veliki fond kvalitetnih igrača, pa je nezahvalno spremati se za jednog, dvojicu, ili trojicu, jer mogu da ugroze protivnika na više različitih načina. Davati neke optimističke prognoze pred ovakvu utakmicu, lako može čoveku da se obije o glavu. Svesni smo da nas u ovom gustom rasporedu čeka pakleno težak zadatak, ali potrudićemo se da im, što je moguće bolje, ispariramo defanzivno, ali i da kreiramo ozbiljne napade, kako bi došli u situaciju da im ugrozimo gol. Koliko ćemo uspeti, videće se na terenu, kaže šef stručnog štaba Dušan Đorđević.

Napadač Bojan Matić je svojevremeno Partizanov napadača, po dolasku iz Vojvodine, a zatim igrao za druge klubove.

-Partizan danas igra najlepši fudbal u Srbiji, a na domaćem terenu imaju i značajnu podršku navijača, koji su pravi “12. igrač”. Partizanu se nikad ne preti, ali sigurno je da ćemo dati sve od sebe, pružiti maksimum, sa željom da budemo dostojan rival, izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare Bojan Matić.

Napredak će nastupiti bez Stefana Jovanovića i Nemanje Đekovića, a neizvestan je i Petar Mićin, koji nije igrao ni protiv Radnika. Svi ostalim su spremni i orni za nadigravanje za viceđampionim države i uspešnim učesnikom Lige konferencija.

Ž. M. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track