NIKAD BRUTALNIJA I PRAVEDNIJA KAZNA! Dali otkaz fudbaleru čim su saznali da je TEŠKO BOLESTAN, FIFA ih zbog toga UNIŠTILA!
Foto: EPA/Nathalia Aguilar / POOL

ZASLUŽILI SU

NIKAD BRUTALNIJA I PRAVEDNIJA KAZNA! Dali otkaz fudbaleru čim su saznali da je TEŠKO BOLESTAN, FIFA ih zbog toga UNIŠTILA!

Fudbal -

Turski superligaš, Giresunspor, suočio se sa drakonskom kaznom zbog sramnog postupanja prema fudbaleru koji se razboleo.

Član elitnog ranga fudbala u Turskoj doveo je u januaru ove godine brazilskog fudbalera Žan Pjera (24) na pozajmicu od godinu i po dana iz Gremija, ali kada su čuli da mu je dijagnostifikovan rak testisa, odlučili su da mu daju otkaz.

"Neke situacije se u životu jednostavno dogode kao znak. Nakon svih pregleda i potpisa ugovora sa Giresunsporom, mali tumor je otkriven. Situacija je delikatna, ali šanse za oporavak je visoka. I oporaviću se. Moja odluka je da se vratim u Brazili i lečim bolest sa doktorima kojima verujem i da budem sa porodicom", poručio je tada Pjer.

I pre nego što je debitovao, klub je odlučio da raskine saradnju sa njim, a zbog toga je žestoko kažnjen od strane FIFA.

Nakon što su sve detalje uzeli u obzir, nadležni u svetskoj kući fudbala odlučili su da odrede kaznu od 765.000 evra, kao i zabranu transfera na čak dve godine.

U međuvremenu, Žan Pjer je ozdravio i za manje od tri meseca je pronašao novi klub i pozajmljen je brazilskom Avaiju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track