KAKAV ŠAMAR ZA PARTIZAN! Crno-beli surovo kažnjeni za brojne promašaje protiv Javora, prokockali DVA GOLA PREDNOSTI! (VIDEO)
Foto: @starsport

superliga srbije

KAKAV ŠAMAR ZA PARTIZAN! Crno-beli surovo kažnjeni za brojne promašaje protiv Javora, prokockali DVA GOLA PREDNOSTI! (VIDEO)

Fudbal -

Crno-beli su se obrukali na stadionu u Humskoj, jer su prokockali dva gola prednosti i pobedu protiv gostiju iz Ivanjice: Partizan - Javor 3:3 (2:1).

Fudbaler gostiju Luka Gojković je dva minuta pre kraja regularnog toka utakmice kaznio brojne promašaje domaćih, u čemu se posebno isticao najbolji strelac Partizana Rikardo Gomeš, koji je u nekoliko navrata bio i veoma sebičan.

Partizan
foto: Starsport

Uzbudljivo prvo poluvreme u Humskoj ulici. Gosti su već u šestom minutu došli do prednosti nakon šokantnog projektila sa više od 20 metara, koji je uputio fudbaler Javora Lazar Nikolić. Bio je to evrogol, lopta je završila u rašljama, a golman Popović bio nemoćan. Međutim, crno-beli su ekspresno, posle samo pet minuta, stigli do izjednačenja, a strelac je bio Natho.

Partizan
foto: Starsport

U 25. minutu posle asistencije izvanrednog Dijabatea, kapiten Partizana Slobodan Urošević donosi preokret.

Rezervista Živković je nakon pogođene prečke, zatresao mrežu u 63. minutu i kada se činilo da je pitanje pobednika praktično rešeno, crno-beli su prokockali već dobijenu utakmicu.

Prvo je Belić skrivio penal, a sa bele tačke je bio precizan bivši igrač Partizana Gigić, da bi Gojković doneo veliki bod Javoru, a Partizan miljama udaljio od trke za titulu prvaka Srbije.

Partizan je na drugom mestu Super lige Srbije sa 34 boda, sada čak sedam manje u odnosu na vodeću Crvenu zvezdu. Javor je na 14. mestu sa 13 bodova.

Crno-beli u narednom kolu dočekuju Radnički iz Niša, dok Javor u Ivanjici igra protiv TSC-a.

Tok utakmice:

Drugo poluvreme:

Završena je utakmica na stadionu u Humskoj ulici

88. minut - GOL - 3:3 - Gojković! Odbrana Partizana je zaboravila na Gojkovića, koji donosi izjednačenje gostima iz Ivanjice.

85. minut - Natho je odlično aisistirao Dijabateu, koji je iskosa sa desne strane, iz dobre pozicije, šutirao pravo u golmana Vulića.

81. minut - Kapiten Partizana Urošević dobija žuti karton zbog preoštrog starta nad napadačem gostiju Gigićem.

75. minut - Izmena u Partizanu: izašao je Belić, koji je skrivio penal, šansu je dobio napadač Pavlović

73. minut - Stoodstotna šansa za Rikarda Gomeša! Šutirao je sa 11 metara, pravo u Vulića, koji je skrenuo loptu u korner. Rikardo je u ovoj situaciji bio sebičan.

71. minut - GOL - 3:2 - Gigić! Bivši fudbaler Partizana Petar Gigić je siguran izvođač penala. Belić je prethodno srušio Tojčića.

63. minut - GOL - 3:1 - Živković! Natho je izveo slobodan udarac sa desne strane, sjano centrirao na prvu stativu, a Živković glavom zatresao mrežu! Bio je to ovosezonski prvenac u šampionatu Živkovića.

58. minut - Odlična akcija Javora! Pukla je odbrana po desnoj strani Partizana, Dijabate je izgubio loptu, usledila je kontra, Luković je dobio loptu po sredini na 16m od gola, tukao je snažno, ali direktno u Popovića.

53. minut - Sada domaći nisu imali ni sreće, jer je Živković glavom pogodio prečku posle kornera koji je izveo Natho.

52. minut - Odličan pokušaj Uroševića sa dvadesetak metara, ali je izborio samo korner za Partizan.

48. minut - Velika šansa za Vujačića, ali je glavom sa nekoliko metara prebacio loptu preko prečke. Bio je leđima okrenut golu gostiju.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme u Humskoj, jedna izmena u Parizanu: Živković je ušao umesto Filipovića.

Prvo poluvreme:

U sledećem kolu Partizan će takođ biti domaćin, jer dočekuje Radnički iz Niša.

Završeno je prvo poluvreme na stadionu u Humskoj ulici.

45+2. minut - Posle vodećeg gola, gosti su zapretili u samoj završnici prvog poluvremena, ali udarac Gigića iz blizine, iskosa sa desne strane, nogom brani golman domaćih Popović.

45+1 minut - Majstorija Dijabatea, ali golman gostiju Vulić brani njegov udarac. Posle kornera, Filipović je šutirao glavom, ali je lopta prošla pored gola.

37. minut - Prodor i dobar centaršut izvrsnog kapitena domaćih Uroševića, ali to niko nije ispratio od saigrača, pa nema aopasnosti pred golom gostiju.

27. minut - Velika prilika za crno-bele. Ovoga puta posle izgubljene lopte Tanka na sredini terena, Natho je lepo reagovao, spremio šansu Rikardu, a njegov pokušaj je zaustavio Kopitović.

25. minut - GOL - 2:1 - Urošević! Posle centaršuta odličnog Dijabatea i njegove maestralne asistencije, kapiten crno-belih Urošević već na sredini prvog poluvremena donosi preokret!

11. minut - GOL - 1:1 - Natho! Domaćin stiže do izjednačenja, mrežu je zatresao izraelski reprezentativac Bibars Natho, posle asistencije Meniga.

6. minut - GOL - 0:1 - Nikolić! Šok u Humskoj, Javor je zaljuljao crno-bele! Lazar Nikolić je šutirao sa više od dvadesetak metara, niko nije ni pokušao da ga izblokira, golman Popović je bio nemoćan, jer je lopta završila u rašljama. Bio je to evrogol!

4. minut - Prva opasnost na meču, ubačena lopta u kazneni prostor Javora, nije uspeo da je primi Rikardo Gomeš.

1. minut - Počela je utakmica na stadionu u Humskoj ulici

Partizan je apsolutni favorit protiv Javora i sve osm pobede crno-belih bilo bi ravno pravom čudu! Početak utakmice na stadionu u Humskoj ulici je u 19 časova.

Partizan - Javor 3:2

Stadion: Partizana. Gledalaca: oko 5.000. Sudija: Andrija Stojanović. Strelci: 0:1 Nikolić (6), 1:1 Natho (11), 2:1 Urošević (25), 3:1 Živković (63), 3:2 Gigić (71. iz penala), 3:3 Gojković (88).

Partizan (4-2-3-1): Popović – Filipović, Marković, Vujačić, Urošević - Fejsa, Belić – Dijabate, Natho, Menig – Rikardo Gomeš. Trener: Petrić.

Javor (4-2-3-1): Vulić – Nikolić, Kopitović, Đukić, Tojčić, Janjić, – Dukure, Đurić, Tanko, , Kempbel – Gigić. Trener: Dodić.

Ekipu koju uspešno predvodi Gordan Petrić, 27. oktobra očekuje možda i odlučujući duel sa Nicom u Ligi konferencija, a crno-beli će pokušati da nastave seriju dobrih rezultata u domaćem šampionatu, kako bi sa pozitivnim raspoloženjem otputovali na megdan francuskoj ekipi.

Zbog zgusnutog rasporeda i činjenice da crno-bele očekuje važno gostovanje, trener Gordan Petrić je najavio određene rotacije u timu za duel sa Javorom.

- Želimo da odmorimo nekoliko igrača, kako bi sveži dočekali meč sa Nicom u Ligi konferencija. Ne verujem da će biti veće rotacije, razmisliću da li ću ostaviti Dijabatea i Meniga na klupi. Igrači kažu da su spremni, ali videćemo. Javor dolazi rasterećeno. Kada se nameste, teško ih je probiti. Možda pruže dobru partiju, a ko bude bolji, slaviće - rekao je Petrić.

Uoči duela sa Ivanjičanima, "parni valjak" zauzima drugo mesto Superlige sa 33 boda, dok je Javor na 14. poziciji sa 12.

Javor dočekuje ovu utakmicu u nezgodnom periodu, pošto se nalaze u seriji od 10 mečeva bez trijumfa (osam poraza i dva remija) i nema sumnje da će biti pred velikim izazov:3om u Humskoj. Partizan je dobio prethodnih 15 međusobnih duela, a poslednji put kada je Javor otkinuo bod "parnom valjku" bilo je pre 10 godina u Beogradu, kada je bilo 0:0.

Novi trener superligaša iz Ivanjice Mladen Dodić nije štedeo hvalospeve na račun Partizana, ali je poručio i da njegov tim dolazi u Beograd bez bele zastave.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track