AU, KAKAV ZAOKRET: MESI karijeru nastavlja u AMERICI? Argentinac bira između tri opcije!
Foto: Profimedia

TRILEMA

AU, KAKAV ZAOKRET: MESI karijeru nastavlja u AMERICI? Argentinac bira između tri opcije!

Fudbal -

Argentinski fudbaler Lionel Mesi mogao bi karijeru da nastavi u Interu iz Majamija, prenosi portal Atletik.

Prema informacijama ovog portala, smatra se da je Mesi najbliži opciji da se preseli u Sjedinjene Američke Države, dok su druge dve opcije produžetak ugovora sa PSŽ-om i povratak u Barselonu.

- Smatra se da je najbliža od tih opcija Inter Majami, do te mere da franšiza MLS-a sada već očekuje dolazak Mesija i nada se da će potpisati ugovor u narednim mesecima. Razgovori između dve strane traju već nekoliko godina i sve je veće poverenje u to da će se predloženi transfer ostvariti. Horhe i Hoze Mas, braća koja su suvlasnici Intera Majamija zajedno sa Dejvidom Bekamom, vode pregovore i održani su brojni sastanci sa ocem zvezde, Horheom - navodi Atletik.

Lionel Mesi
foto: Profimedia

Prvi korak u daljim pregovorima navodno bi bilo potpisivanje predugovora sa timom iz Majamija, ali tek po završetku Mundijala u Kataru.

- Ako izabere Inter Majami, biće to izvanredan uspeh za njih i ligu. Mesi bi verovatno bio najistaknutija akvizicija u istoriji takmičenja. Uticaj koji bi mogao da ima na fudbal u Sjedinjenim Državama, posebno kada se zemlja sprema za zajedničko domaćinstvo Svetskog prvenstva 2026, još jedan je faktor koji je privlačan svima koji su uključeni u pregovore - dodatno se navodi.

Lionel Mesi, Zlatan Ibrahimović
foto: Profimedia

Trener Majamija je Fil Nevil, a smatra se da je on, zajedno sa sportskim direktorom Krisom Hendersonom, najviše uticao da ova opcija bude moguća.

Za Inter Majami je u tekućoj sezoni nastupao Gonzalo Iguain, nekadašnji Mesijev saigrač u reprezentaciji Argentine, koji je nedavno završio karijeru u ovom klubu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track