IZAŠLA NOVA ATP LISTA: Novak i dalje sedmi, Alkaraz na tronu!
Foto: Profimedia

bez promena

IZAŠLA NOVA ATP LISTA: Novak i dalje sedmi, Alkaraz na tronu!

Tenis -

Srpski teniser Novak Đoković zadržao je sedmu poziciju na danas objavljenoj ATP listi, koju i dalje predvodi Španac Karlos Alkaras.

Đoković kao i prošle nedelje ima 4.320 bodova.

Srpski teniser će ove nedelje učestvovati na poslednjem masters turniru u sezoni u Parizu, gde brani titulu osvojenu prošle godine. Đoković je šest puta u karijeri osvajao masters u Parizu, a u prošlogodišnjem finalu je pobedio Rusa Danila Medvedeva sa 4:6, 6:3, 6:3.

Alkaras predvodi najbolje tenisere sveta sa 6.730 bodova, njegov sunarodnik Rafael Nadal je i dalje drugi, dok je Rus Danil Medvedev posle osvajanja turnira u Beču napredovao za jednu poziciju i sada je treći.

Iza njega su Norvežanin Kasper Rud, Grk Stefanos Cicipas, Nemac Aleksander Zverev i Đoković.

Korak napred napravio je i Kanadjanin Feliks Ože-Alijasim osvajanjem titule u Bazelu pa je sada osmi, a najboljih deset na svetu kompletiraju Rus Andrej Rubljov i Poljak Hubert Hurkač.

Kada je reč o ostalim srpski teniserima, Miomir Kecmanović i Filip Krajinović su pali za po jednu poziciju i zauzimaju 29, odnosno 53. mesto, Laslo Djere je napredovao za tri mesta i trenutno je 72, dok je Dušan Lajović pokvario plasman za dve pozicije i trenutno je 89. igrač sveta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track