POL POGBA PROPUŠTA MUNDIJAL! U FRANCUSKOJ SVE KRENULO PO ZLU: Branioci titule u velikom problemu, jer je ranije otpao KANTE!
Foto: Reuters

nesreća

POL POGBA PROPUŠTA MUNDIJAL! U FRANCUSKOJ SVE KRENULO PO ZLU: Branioci titule u velikom problemu, jer je ranije otpao KANTE!

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Francuske je u ogromnom problemu, jer će Pol Pogba najverovatnije propustiti Svetsko prvenstvo u Kataru.

Pol Pogba
foto: EPA

Fudbaler Juventusa je povređen od početka sezone, kada mu je stradao članak. Sada ga je zadesio novi maler. Čim je počeo sa treninzima rešen da se priključi reprezentaciji Francuske, stradao mu je butni mišić.

Lekari navode da povreda nije strašna, ali zahteva minimum deset dana mirovanja. S obzirom na vremenski cajtnot, Pogbi će biti potrebno još toliko dana da se spremi za Mundijal, a to bi moglo da natera selektora Didijea Dešana da razmisli, da li mu je u timu za SP potreban igrač koji nije 100 odsto fizički spreman.

Pol Pogba je poslednju takmičarsku utakmicu odigrao sredinom aprila, što jasno pokazuje o tome koliku je pauzu napravio. S obzirom da će Mundijal propustiti i Ngolo Kante zbog povrede, sasvim je razumljivo zašto je selektor Francuske Didije Dešan zabrinut, jer će bez njega i Pogbe "trikolori" biti prilično oštećeni na SP gde brane titulu osvojenu u Rusiji 2018. godine.

Ngolo Kante
foto: EPA

I tu nije kraj glavoboljama Didijea Dešana, jer će zbog povreda Mundijal u Kataru propustiti Majk Menjan, Rafael Varan, Jusuf Fofana, Bubakar Kamara... Međutim, Francuska ima priličan broj kvalitetnih fudbalera na svakoj poziciji, tako da tamošnja javnost i mediji pišu da je izostanak Pogbe i Kantea itekako nadoknadiv.

To je dobra prilika za fudbalere poput tandema iz Real Madrida Eduarda Kamavinge i Orelijena Čuamenija iz Reala, Matea Genduzija iz Olimpika iz Marselja, Adrijana Rabijoa iz Juventusa, Korentina Tolisoa iz Olimpika iz Liona, Tomasa Lemara iz Atletika iz Madrida...

Fudbaleri Francuske igraće u grupi D na Svetskom prvenstvu u Kataru, a protivnici će im biti Danska, Tunis i Australija.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track