ZASLUŽILI SMO ZVIŽDUKE! Stanković ZAGRMEO pred nastavak prvenstva, svestan je svih svojih grešaka - Nekad je bolje da ćutiš...!
Foto: Profimedia

italija

ZASLUŽILI SMO ZVIŽDUKE! Stanković ZAGRMEO pred nastavak prvenstva, svestan je svih svojih grešaka - Nekad je bolje da ćutiš...!

Fudbal -

Pred Sampdorijom je veoma težak zadatak, s obzirom da trenutno zauzima 19. mesto na tabeli, pa je opstanak u elitnom društvu pod velikim znakom pitanja.

Toga je svestan i trener pomenutog kluba, Dejan Stanković, koji ističe da je svestan svih svojih grešaka.

- Kada sam stigao, našao sam se u blenderu, ali ne tražim izgovore. Nisam takav. Svestan sam svojih grešaka i prihvatam da i drugi greše. Na pripremama u Turskoj sam imao dovoljno vremena da radim sa igračima na taktičkom planu i da pokušam svakom od njih da nađem pravu poziciju i dobijem na sigurnosti – kazao je Stanković za Il Secolo XIX i potom dodao:

- Novi duh je primetan i moramo da ga zadržimo do kraja sezone. Biće pobeda, remija i poraza. Gledam to ovako: kada pobeđujemo, ne mislim da smo veoma jaki, kada izgubimo ne smatram da je smak sveta. Što bolje je da granica bude negde između.

Priznao je srpski trener da je promenio mišljenje o nekim igračima.

- Naravno da sam promenio mišljenje o nekim igračima, od nekih sam očekivao više. Neću da sudim, možda im je ovo maksimum. Neću da ponavljam reči koje sam izgovorio posle poraza od Torina i Lećea. Nisam shvaćen kako treba. Ponekad je bolje da ćutiš i da te smatraju idiotom. Sve poštujem, pogotovo navijače. Zaslužili smo zvižduke i kritike i stavili tačku na ono što je bilo ranije. Sada počinje nova mini-liga za nas, sa dobro odrađenim pripremama u Turskoj. Svako veče i jutro sebi postavljam pitanje: “Da li sam dorastao ovom ili ne?” Razgovaram o tome i sa svojim saradnicima i porodicom. Pre nego što pitam igrače za odgovore, moram da ih dam sebi. Svi učestvujemo u diskusiji – jasan je Stanković.

Podsetimo, Seria A se nastavlja 4. januara.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track