BOLJI ČAK I OD NOVAKA! Nagradu dobio Srbin koji se takmiči pod zastavom SUSEDNE zemlje! Tijana Bošković 5.
Foto: Profimedia

NAJBOLJI NA BALKANU

BOLJI ČAK I OD NOVAKA! Nagradu dobio Srbin koji se takmiči pod zastavom SUSEDNE zemlje! Tijana Bošković 5.

Ostali sportovi -

Verovali ili ne, srpski teniski as Novak Đoković (35) nije najbolji sportista Balkana! Priznanje za ovu godinu otišlo je u ruke Davida Popovićija (18).

Rumunski plivač, srpskog porekla, postao je laureat. U septembru je napunio 18 godina, oborio je veliki broj rekorda i pred njim je svetla budućnost, a bio je ispred Noleta za samo tri glasa u tradicionalnom izboru bugarske novinske agencije (BTA).

Na listi najboljih 10 sportista na Balkanu David je osvojio 64 boda, a Novak 61. Iza njih su hrvatski fudbaler Luka Modrić (48), grčki atletičar Militiadis Tentoglu (46), srpska odbojkašica Tijana Bošković (31), srpski košarkaš Nikola Jokić (27), grčki košarkaš Janis Adetokumbo (23), bugarski košarkaš Saša Vezenkov (21), plivačica iz BiH Lana Pudar (20), a isti broj bodova ima i turski rvač Taha Akgul.

Đoković je već stigao u Australiju i tamo će početi sa pripremama za prvi grend slem u sezoni. Imaće svakako veliku motivaciju s obzirom na sva dešavanja na prošlosezonskom turniru u Melburnu kada je deportovan.

Što se Popovićija tiče, on ima srpsku krv, njegov deda se prezivao Popović, ali je rođen i nastupa pod rumunskom zastavom. On je prvak Evrope na 100 i 200 metara slobodnim stilom i svetski rekorder na 100 metara.

Popovići je prekinuo Đokovićevu vladavinu, pošto je Novak rekorder sa sedam priznanja za najboljeg sportistu Balkana.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track